Käytetyt autot kiinnostavat koronakriisin keskellä

Yksityisautoilun ennustetaan nostavan suosiotaan, kun väkijoukkoja, ja sitä kautta myös julkista liikennettä, pyritään välttämään koronaviruksen leviämisriskin vuoksi. Moni harkitseekin nyt oman auton hankkimista, jotta kauppareissut ja kesälomamatkat sujuisivat jatkossa mahdollisimman riskittömästi. Taloudellisista syistä etenkin käytetyt autot kiinnostavat tällä hetkellä kuluttajia.

Käytetyt autot suosiossa, vain harva harkitsee autosta luopumista

Pelko virukselle altistumisesta, harventuneet julkisen liikenteen vuorovälit sekä muuttuneet kesälomasuunnitelmat ovat saaneet ihmiset selailemaan ahkerasti käytettyjen autojen tarjontaa. Viimeaikaisten tutkimusten perusteella yhä useampi on vakavissaan suunnitellut auton hankintaa, ja päättänyt koronatilanteen sysäämänä myös toteuttaa suunnitelmansa.

Samaan aikaan kun monet harkitsevat oman auton hankkimista, yhä harvempi auton omistaja pitää autosta luopumista todennäköisenä lähitulevaisuudessa. Suurin osa auton omistajista lisäksi uskoo ajokilometriensä tänä kesänä joko lisääntyvän tai pysyvän samalla tasolla kuin edellisinä kesinä. Näin ollen, yksityisautoilun voidaan päätellä kasvavan lähikuukausien, etenkin kesälomasesongin, aikana.

Edullinen polttoaine houkuttelee ajamiseen

Koronavirusepidemialla on luonnollisesti suuri vaikutus yksityisautoiluun, sillä julkista liikennettä halutaan välttää ja kesälomamatkat suuntautuvat tänä vuonna pääsääntöisesti kotimaahan. Toinen huomattava tekijä on harvinaisen edullinen bensiinin hinta.

Tällä hetkellä polttoainekustannukset pysyvät maltillisina pitkilläkin automatkoilla, mikä on omiaan nostamaan ihmisten autoiluintoa. Lisäksi kynnys lähteä esimerkiksi päiväreissuille lähikuntiin madaltuu, kun tankin saa täyteen edullisemmin.

 

Lue myös: Kesälomat vietetään tänä vuonna kotimaassa

Jaa tämä artikkeli: