Edullinen ilmastointijärjestelmän korjaus Vulkan Lokring -menetelmällä

Vulkan Lokring on maailmanlaajuisesti tunnustettu menetelmä putkien ja letkujen korjauksiin. Pienellä perehtymisellä auton ilmastointijärjestelmän korjaus onnistuu nopeasti – erikseen tilattavia varaosia ei tarvitse odotella.

Vulkan Lokring -valikoima sisältää kaiken, mitä tarvitset ilmastointijärjestelmien kylmäaineputkien ja letkujen korjauksiin. Lokring-tuotteiden avulla lähes minkä tahansa putkivaurion korjaaminen onnistuu edullisesti ja nopeasti. Riippuen tilanteesta, viallista putkea ei välttämättä tarvitse edes irrottaa ajoneuvosta. Asiakas saa siis avun nopeasti paikan päällä, ja korjaus on suoritettu ammattitaitoisesti.

Vulkan Lokring -tuotteilla korjaat auton ilmastointijärjestelmän putket ja letkut ilman juottamista, hitsaamista tai kierteytystä.

Ilmastointihuolto tuo viat esiin

Ilmastointihuolto tulisi tehdä säännöllisesti autovalmistajan määrittämän huoltovälin mukaisesti, tyypillisesti noin 1–2 vuoden välein. Suomen kylmästä talvesta johtuen ilmastointijärjestelmä voi olla käyttämättömänä pitkiäkin aikoja, minkä seurauksena mekaaniset osat voivat jumiutua ja aiheuttaa muita toimintahäiriöitä.

Talviset olosuhteet ja teiden suolaaminen altistavat ilmastointijärjestelmän myös korroosiovaurioille. Normaalisti ilmastointijärjestelmässä on ylipainetta, jolloin mahdollinen vuoto ohjautuu aina järjestelmästä ulos. Kovilla pakkasilla ilmastointijärjestelmässä on sen sijaan alipaine, jonka seurauksena järjestelmään voi päästä ilmaa ja sen mukana kosteutta. Ilma ja kosteus heikentävät ilmastoinnin tehoa sekä laskevat järjestelmän elinikää.

Talvesta aiheutuvan, pitkän käyttökatkon johdosta ilmastointihuolto suositellaan tehtäväksi aina keväisin. Huollon yhteydessä kaikkien osien toiminta tarkistetaan, ja myös järjestelmän tiiviys tulee varmistettua. Ilmastointijärjestelmässä vikoja voi esiintyä esimerkiksi ohjainlaitteissa, kompressorissa, tunnistimissa ja toimilaitteissa sekä putkistossa ja letkuissa. Ilmastointihuolloista valtaosa on rutiinihuoltoja, joissa järjestelmä tyhjennetään, alipaineistetaan kosteuden poistamiseksi ja täytetään lopuksi valmistajan määrittämällä kylmäainelaadulla ja -määrällä.

Vuotokohdan paikallistaminen

Jos ilmastointijärjestelmässä havaitaan vuotoja huoltolaitteen tekemässä tiiviystarkistuksessa tai järjestelmän vajauksen perusteella, tulee vuotokohdat ensin paikallistaa. Vuodon etsintään on olemassa useita työkaluja ja menetelmiä, joista ehkä tunnetuin on UV-valaisimen ja väriaineen käyttäminen.

Muita tunnettuja menetelmiä ovat kylmäaineen haistelijan käyttäminen ja typellä koeponnistaminen yhdessä vuodonetsintänesteen kanssa. Pienimmät vuodot löytyvät helpoimmin käyttämällä vetyä sisältävää vuodonetsintäkaasua ja erikseen tähän tarkoitukseen valmistettua haistelijaa.

Ilmastointijärjestelmän korjaus Vulkan Lokringilla

Tukevaan terässalkkuun pakattu Vulkan Lokring -perussarja sisältää kaikki perusosat, jotta pääset heti aloittamaan korjaustyöt.

Vuotokohdan löytämisen jälkeen vuoto pitää tietenkin korjata. Korjaaminen onnistuu helposti ja kustannustehokkaasti monipuolisella Vulkan Lokring -korjausjärjestelmällä. Lokring-menetelmällä korjaat lähes minkä tahansa putki- tai letkuvaurion ammattitaitoisesti.

Lokring-korjaus tehdään ilman juottamista, hitsaamista tai kierteytystä. Tämä takaa sen, ettei järjestelmään pääse epäpuhtauksia. Joustavaa Lokring-menetelmää voi hyödyntää kaiken merkkisiin ajoneuvoihin ja työkoneisiin. Kun vuodot korjataan Vulkan Lokring -menetelmällä eikä putkea vaihtamalla, pääsee asiakas yleensä satoja euroja halvemmalla. Siksi korjaus on kannattavaa myös vanhemmille ajoneuvoille.

Vulkan Lokring -menetelmän edut:

 • Monikäyttöinen, riippumaton ajoneuvon merkistä ja mallista
 • Erikseen tilattavia varaosia ei tarvitse odotella
 • TÜV-hyväksytty
 • Ei hitsaamista, juottamista tai kierteiden tekemistä
 • Puhdas: putkistoihin ei johdu mitään ylimääräisiä epäpuhtauksia
 • Edullinen, vanhatkin ajoneuvot kannattaa korjata
 • Ympäristöystävällinen ja vaaraton menetelmä
 • Käytössä myös ensiasennuksissa (OE)

Yksi järjestelmä, rajattomasti mahdollisuuksia:

 • Korjaa letkut, putket ja kulmakappaleet
 • Liittää letkut ja putket toisiinsa
 • Korjaa vialliset huoltoventtiilit
 • Korjaa paisuntaputket
 • Korjaa ja liittää Spring-Lock-liitokset
 • Liittää lisähöyrystimen tms.
 • Korjaa vaurioituneet kierreliitokset ja kompressorin liitokset

> Katso videolta, miten Vulkan Lokring -korjausjärjestelmä toimii

Katso Vulkan Lokring -korjausmenetelmän tuotteet Autoluettelossa.

Lue myös: Huollata auton ilmastointi keväällä

Jaa tämä artikkeli: