Hyvä Joulumieli -keräyksellä jouluiloa vähävaraisille perheille

Kaha on jälleen mukana Hyvä Joulumieli -keräyksessä, jonka tarkoituksena on tukea vähävaraisten perheiden joulun viettoa ruokalahjakortilla. Keräyksen tavoitteena on tänäkin vuonna kaksi miljoonaa euroa, mikä toteutuessaan mahdollistaa 70 euron arvoiset ruokalahjakortit 28 000 lapsiperheelle. Keräykseen on mahdollista osallistua aina jouluaattoon asti.

Hyvä Joulumieli -lahjakortti mahdollistaa jouluaterian vähävaraiselle perheelle.
Kuva: Hanna Linnakko / Suomen Punainen Risti

Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämä, jouluiloa vähävaraisille perheille tuova Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään tänä vuonna jo 23. kertaa. Keräys toteutetaan yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa. Vuosien varrella keräyksellä on tuettu jo satoja tuhansia lapsiperheitä.

Hyvä Joulumieli -lahjakortilla herkkuja joulupöytään

Keräyksen tuotoilla hankitut lahjakortit jaetaan vähävaraisille tai muuten vaikeissa elämäntilanteissa oleville perheille, jotta he voisivat ostaa ruokatarvikkeita joulupöytään. 70 euron arvoisen lahjakortin voi saada Suomessa asuva lapsiperhe, johon kuuluu vähintään yksi alle 18-vuotias ja jossa on hankala taloudellinen tilanne johtuen esimerkiksi yksinhuoltajuudesta, pitkäaikaistyöttömyydestä, vanhempien pätkätöistä, sairaudesta, vammaisuudesta tai kriisitilanteesta.

Lahjakorttia ei ole mahdollista hakea, vaan perheiden valinnan tekevät Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset ja -osastot yhteistyössä neuvoloiden, sosiaalitoimen ja diakoniatyön kanssa. Mikäli tämän vuoden keräystavoite ylittyy, ylimääräiset rahat käytetään vuoden 2020 lahjakortteihin.

Hyvä Joulumieli -keräykseen voivat lahjoittaa sekä yksityishenkilöt että yritykset. Pienikin lahjoitus on arvokas.

Lue lisää keräyksestä.

Mukavaa joulun odotusta!

Jaa tämä artikkeli: