Hyvä Joulumieli 2022 -keräyksestä jouluiloa vähävaraisille perheille

Kaha osallistuu tänä vuonna vähävaraisia lapsiperheitä tukevaan Hyvä Joulumieli 2022 -keräykseen. Keräystavoitteena on tänä vuonna 1,5 miljoonaa euroa, jolla voidaan ilahduttaa 21 000 lapsiperhettä 70 euron arvoisella ruokalahjakortilla. Keräykseen voi osallistua yksityishenkilönä tai yrityksenä aina jouluaattoon asti.

Vähävaraisten lapsiperheiden määrä on lisääntynyt Suomessa vauhdilla muutaman vuoden aikana. Ensin tuli koronapandemia, nyt vuorostaan kiihtyvä inflaatio. Kun asumisen ja ruoan kustannukset nousevat, köyhyyden piiriin tulee kymmeniä tuhansia uusia lapsia. Kaikkiaan noin 129 000 lasta ja nuorta joutuvat elämään päivittäin minimibudjetilla.

Hyvä Joulumieli 2022 tuo ruokaa joulupöytään

Joulu tuo monelle vähävaraiselle perheelle lisästressiä, sillä jouluruokien ja -lahjojen hankintaan ei yksinkertaisesti ole varaa. Hyvä Joulumieli -keräyksen tarkoituksena on levittää jouluiloa ja mahdollistaa jouluruoat 21 000 vähävaraiselle lapsiperheelle. Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhteistyössä Ylen kanssa. Keräyksen kumppaneina toimivat K-ruokakaupat, Lidl ja S-ryhmän ruokakaupat.

70 euron arvoinen Hyvä Joulumieli -lahjakortti on nimensä mukaisesti lahja, joten sitä ei voi erikseen hakea. Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä paikallisten neuvoloiden, sosiaalitoimistojen ja seurakuntien kanssa.

Vuonna 1997 Aamu-TV:n silloisen toimittajan Arto Nybergin aloitteesta liikkeelle lähtenyt Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään tänä vuonna jo 26. kerran. Hyvä Joulumieli on ilahduttanut vähävaraisia perheitä vuosien varrella yhteensä 337 500 lahjakortilla.

 

Lue lisää ja lahjoita: hyvajoulumieli.fi

 

Jaa tämä artikkeli: