FAG: Ammattina laakerit jo yli 130 vuotta

Laakereiden asiantuntija FAG on osa saksalaista Schaeffler Groupia, joka tunnettu innovaatioistaan. Myös FAG-laakerit saivat alkunsa innovaatiosta vuonna 1883, kun yrityksen perustaja Friedrich Fischer kehitti ”Kugelfischeriksi” nimetyn koneen, jolla oli mahdollista valmistaa täysin pyöreitä teräksisiä kuulia. Koneella kuulista saatiin 0,02 mm sisällä samankokoisia, joten innovaatio mahdollisti vierintälaakereiden teollisen valmistamisen.

Alkuperäislaatua varaosamarkkinoille

Ajoneuvoteollisuudessa pyöränlaakereiden ensiasennuksen on oltava nopeaa ja tehokasta, turvallisuudesta tinkimättä. Tämän vuoksi FAG-laakereissa käytetään valmistustekniikkaa, jossa laakerin keskus kylmävalssataan laakerin sisäkehän päälle. Tällä varmistetaan jo valmistusvaiheessa juuri oikea laakerivälys, ja näin ollen erittäin pitkä elinkaari. Tämä ajattelu tuo myös kiistattomia etuja ajoneuvojen korjaukseen.

Vuodesta 2005 lähtien FAG-laakereita on ollut saatavilla myös vapailla varaosamarkkinoilla. Jälkimarkkinoille tarjottavat kokonaisvaltaiset FAG-korjausratkaisut ovat ajoneuvovalmistajien laatustandardien mukaisia ja sisältävät kaikki tarvittavat osat ammattimaiseen korjaukseen. Kaikki paketin pultit, mutterit sekä muut lisäosat ovat aina ajoneuvokohtaisesti yhteensovitettuja.

FAG-korjausratkaisut sisältävät kaikki tarvittavat osat onnistuneeseen pyöränlaakerin vaihtoon.
Miksi valita FAG-laakerit?

1. Kokemus

Vuosikymmenien kokemus teollisuudenalasta, globaaleista standardeista sekä yhteistyöstä suurien ajoneuvovalmistajien kanssa.

2. OE-toimittaja ja Schaeffler-laatu

FAG tekee yhteistyötä ajoneuvovalmistajan kanssa jo laakerityypin suunnitteluvaiheen alusta alkaen. FAG-varaosilla on samat laatuvaatimukset kuin ajoneuvovalmistajien ensiasennusosilla.

3. Käytännönläheinen ajattelu

FAG-pyöränlaakerisarjat sisältävät kaikki ne osat, joita laakerin ammattimaiseen vaihtoon tarvitaan. Tämän vuoksi se voi sisältää jopa enemmän lisäosia kuin mitä ajoneuvovalmistajan varaosapakettiin sisältyy.

4. Turvallisuus

Laadukas osa on turvallinen. Jokaisen FAG-pyöränlaakerisarjan sisältö on ajoneuvokohtainen.
On varmaa että:

  • Pyöränlaakeri on oikein kiinnitetty
  • Pyöränlaakerin välys ei muutu
  • Vaadittavat osat tulevat vaihdetuiksi korjauksen yhteydessä

 

FAG-laakerit löytyvät Autoluettelosta hakusanalla ”FAG”.
Ajoneuvokohtaisesti sopivat tuotteet näet rekisterinumerohaun avulla.

 

Lue myös: Ruville -alustan osat uudistuvat FAG-tuotemerkin alle

Jaa tämä artikkeli: