CS Free on verkkovirrasta riippumaton, kannettava laturi

Kahan CTEK-laturien valikoima on kasvanut jälleen. Uutuustuote, CS Free, on ainutlaatuinen akkulaturi, sillä se on maailman ensimmäinen verkkovirrasta riippumaton, kannettava monitoimilaturi.

Perinteiseen akkulaturiin verrattuna CS Freen kiistattomana etuna on se, ettei se aina tarvitse toimiakseen sähköpiuhaa. Tämä on kätevää esimerkiksi veneissä tai tien päällä, kun verkkovirtaa ei ole saatavilla. CTEK CS Free voi ladata mitä tahansa 12 V lyijyhappo- tai litiumakkua joko laturin sisäisen akun, verkkovirran, aurinkoenergian tai toisen 12 V akun avulla. Tuotteella on 2 vuoden takuu!

Kannettava CS Free lataa akut tien päällä, kun verkkovirtaa ei ole saatavilla.

CS Free sopii monenlaisiin käyttökohteisiin

Jos ladattava akku on päässyt tyhjentymään, CS Freen edistyksellinen Adaptive Boost -teknologia selvittää automaattisesti turvallisimman ja nopeimman tavan ladata se. Veneen tai auton pystyy käynnistämään jo 15 minuutin latauksen jälkeen. Laitteen LED-näytöltä pystyy seuraamaan, miten lataus etenee ja milloin akulla on tarpeeksi virtaa ajoneuvon käynnistämiseen.

CTEK CS Free soveltuu käytettäväksi esimerkiksi moottoripyörien, autojen ja muiden vapaa-ajan ajoneuvojen akkujen lataamiseen. Laturissa on lisäksi USB-C- ja USB-A -lähtöliitännät, mikä mahdollistaa elektroniikkalaitteiden, kuten kannettavien tietokoneiden, älypuhelinten ja tablettien lataamisen.

Turvallinen ja helppo käyttää

CTEK CS Free on turvallinen käyttää, eikä se vahingoita ajoneuvon herkkää elektroniikkaa. Laite on lisäksi erittäin helppokäyttöinen. Laturin käyttö ei vaadi monimutkaisten asetusten hallintaa – se vain käynnistetään ja yhdistetään ladattavaan akkuun. CS Free hoitaa itse loput.

CS Free -laturissa on sisäinen akku, jonka lataaminen täyteen kestää USB-C-tulon kautta alle tunnin.
Akun lataustilan kertoo käynnistyspainikkeen ympärillä oleva valo, joka on jaettu neljään sektoriin. Laturin akku on täynnä kaikkien neljän palaessa valkoisena. CS Freen akku säilyttää varauksensa pitkään, joten se pysyy käyttövalmiina jopa vuoden. Muista kuitenkin ladata akkua etenkin silloin, kun sillä on elvytetty isoja akkuja.

Lisävarusteilla monipuolisempia mahdollisuuksia

Laitteen mukana paketissa tulee muuntaja verkkovirtalatausta varten. Saatavilla on kuitenkin myös valikoima lisävarusteita verkkovirrasta riippumattomaan lataamiseen ja kätevään säilytykseen. Esimerkiksi lisävarusteena myytävän aurinkopaneelisarjan avulla CS Freen sisäisen akun lataaminen onnistuu vaikka autiolla saarella.

Nainen lataa CS Free -laturia aurinkopaneelisarjalla rannalla.
CTEK CS Freetä on mahdollista ladata erikseen myytävällä aurinkopaneelisarjalla.

Saatavilla lisäksi latauskaapeleita, jotka mahdollistavat CS Freen lataamisen tupakansytytin- tai lisävarustepistokkeesta. Myös virran ottamiseen toiselta 12 V käyttöakulta vaaditaan lisävarusteena myytävä, hauenleukaliittimillä varustettu latauskaapeli.

Tekniset tiedot

 • Akun kapasiteetti: 10–130 Ah
 • Latausluokka: AC-lataus, DC-lataus
 • Akun jännite: 12 V
 • Akkutyyppi Lyijyhappo, Litiumioni
 • Käyttölämpötila: -20 °C – +50 °C
 • Akun minimijännite: 3,0 V
 • Akkutyypit 12 V: WET, MF, Ca/Ca, AGM, EFB, GEL, LiFePO4
 • Suojausluokka: IP54
 • Mitat (P x L x K): 248 x 98 x 78 mm
 • Paino (yksikkö + kaapelit): 1,4 kg
 • Irrotettavan latauskaapelin pituus (virrananto): 2 m
 • Sisäisen akun kapasiteetti: 66 Wh

Tuotenumero: CT 40462

Huomasithan, että CS Free ja muut CTEK-laturit ovat myös keränneet arvostettuja testivoittoja?

Jaa tämä artikkeli: