Bosch on edelläkävijä GDI-osien jälkimarkkinoilla

GDI on viimeisimmän sukupolven tehokkaiden bensiinikäyttöisten ajoneuvojen keskeinen moottoriteknologia, joka mahdollistaa paremman suorituskyvyn, kohentuneen polttoainetaloudellisuuden ja pienemmän moottorin käyttämisen.

Suomessa rekisteröidään vuosittain noin 80 000 uutta bensiinikäyttöistä autoa, joista yhä useampi on varustettu GDI-suorasuihkutusjärjestelmällä. Bensiinin suorasuihkutusmoottoreilla varustettuja autoja on liikenteessä nyt noin 300 000 ja määrän odotetaan kaksinkertaistuvan muutaman vuoden aikana.

Boschin kokonaisvaltainen ratkaisu GDI-järjestelmälle
Boschin valikoimasta löydät kestävät varaosat bensiinin suorasuihkutusjärjestelmään.

Kun autojen määrä liikenteessä nousee, kasvaa luonnollisesti myös kysyntä GDI-varaosille. Tämän vuoksi Bosch on kehittänyt jälkimarkkinoille täydellisen GDI-huoltoratkaisun, joka sisältää ensiasennuslaatuiset varaosat, huippuluokan diagnostiikkaohjelmiston ja mekaanikkojen koulutuksen.

Boschin valmistamia, suorituskykyisiä GDI-osia käytetään runsaasti kansainvälisessä moottoriurheilussa, mutta myös valmistajan jälkimarkkinoille suunnatut osat tarjoavat ainutlaatuista laatua ja luotettavuutta. Boschin tuoteohjelma kattaa sytytystulpat ja -puolat, lambdatunnistimet, suorasuihkutusventtiilit ja korkeapainepumput.

Bosch on tunnettu auton osien valmistaja ja se on valmistanut esimerkiksi sytytyspuolia jo yli vuosisadan ajan. Yrityksen pitkä historia ja vahva tausta moottoriurheilun parissa ovatkin syitä siihen, että mekaanikot ja kuluttajat osaavat luottaa osien suorituskykyyn ja laatuun.

Bosch ESI[tronic] 2.0 Online -diagnostiikkaohjelmisto

Elektronisten komponenttien määrä ajoneuvoissa lisääntyy jatkuvasti, mikä luonnollisesti monimutkaistaa autojen korjausta ja huoltoa. Vian löytäminen vaatiikin usein ammattimaista diagnostiikkaohjelmistoa, järjestelmätesteriä ja osaavaa mekaanikkoa. Diagnostiikan merkitys nykyaikaisessa korjaamotoiminnassa onkin kasvanut, sillä se helpottaa vianmääritystä merkittävästi ja tehostaa siten korjaamon toimintaa.

Bosch ESI[tronic] 2.0 Online on huipputason diagnostiikkaohjelmisto, jonka älykäs ja nopea vianmääritys, mitta-arvot, virhe- ja signaalimallit sekä korjausohjeet ja valmistajan määritysten mukaiset huolto-ohjeet vastaavat vaativimpienkin mekaanikkojen tarpeisiin. Ohjelmiston parina toimii laadukas Bosch KTS -testeri, jonka ethernet-pohjainen käyttöliittymä mahdollistaa supernopean tiedonsiirron.

Bosch-diagnostiikkaohjelmisto ja -testeri helpottavat ajoneuvon vianetsintää ja avustavat korjaamisessa.
Bosch-koulutusta mekaanikoille

Laadukkaasta ohjelmistosta ja testeristä ei kuitenkaan ole juuri hyötyä, ellei niitä osaa käyttää. Tämän vuoksi Bosch-palvelukokonaisuuteen kuuluu myös mekaanikkojen koulutuksia. GDI-järjestelmän kannalta keskeinen Bensiini 2 -kurssi on kolmepäiväinen koulutus, jossa käsitellään kattavasti bensiinin suorasuihkutusjärjestelmiä sekä niiden diagnostiikkaa.

Kun koulutus on suoritettu onnistuneesti, mekaanikot tuntevat hyvin Boschin GDI-järjestelmän toimintaperiaatteen ja pystyvät hyödyntämään sarjadiagnoosia ja oskilloskooppidataa vianmäärityksessä.

 

Bosch-diagnostiikkalaitteet ja -koulutukset tulevat Kahan valikoimaan kevään 2020 aikana.

Jaa tämä artikkeli: