Bilstein Liiga sunnuntaina Joutsan Seudun Moottoriradalla

Kaha ja Bilstein ovat näyttävästi mukana tulevana sunnuntaina järjestettävässä Jokamiehenluokan joukkuekilpailussa, Bilstein Liigassa. Kilpailutapahtumassa on mukana 17 joukkuetta, joissa jokaisessa on 5–8 kuljettajaa. Bilstein Liiga -joukkueet on jaettu kolmeen lohkoon, joista kaikki ajavat alkukarsinnassa 12 lähtöä. Finaali koostuu 21 lähdöstä ja siihen otetaan karsintojen seitsemän parasta joukkuetta. Kilpailun järjestäjänä toimii Päijät-Hämeen Urheiluautoilijat Ry.

Bilstein Liiga 2022

Mikä? Jokamiehen luokan joukkuekilpailu
Missä? Joutsan Seudun Moottorirata
Milloin? Sunnuntaina 5.6.2022 klo 11–17.30

> Lisätietoa tapahtumasta!

 

Jokamiehenluokka on Suomen
suurin autourheilulaji

Jokamiehenluokka eli ”Jokkis” on harrastajamäärältään Suomen suurin autourheilulaji. Jokkis on autourheilua edullisimmasta päästä, sillä sen suhteellisen vapaat tekniset säännöt mahdollistavat kilpailuauton rakentamisen lähes kaikista normaalissa liikenteessä käytettävistä autoista. Jokamiehenluokalle ominaista on, että kaikki kilpailuun osallistuvat autot ovat myyntivelvoitteen alla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kilpailun jälkeen autot ovat kaikkien kilpailijalisenssin ja lajitutkinnon omaavien harrastajien ostettavissa.

Jokkikseen pääsee kilpailemaan jo sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Kaikilta kuljettajilta vaaditaan JM-tutkinnon suorittaminen sekä kilpailulisenssi, joka sisältää tapaturmavakuutuksen. Jokkisradat ovat pääosin soraratoja ja ratoja, joissa on vaihtelevasti sora- ja asfalttiosuuksia. Ratoja on noin 100 ympäri Suomea. Muutamia kilpailuja ajetaan myös kokonaan asfaltilla eli moottoriradoilla.

Lue myös: Bilstein-iskunvaimentimia voi huoltaa ja korjata

Jaa tämä artikkeli: