Akkutestaus on autoille yhä tärkeämpi toimenpide

Autokannan hiljalleen muuttuessa yhä useampi korjaamolle tuleva auto on varustettu useammalla akulla. Syynä tähän on nykyautojen kasvanut virran tarve, joka on seurausta esimerkiksi varusteiden lisääntymisestä sekä Start-Stop-järjestelmien yleistymisestä henkilöautoissa. Koska akut vaikuttavat kriittisesti koko ajoneuvon toimintaan, kannattaa kaikille korjaamolle tuleville ajoneuvoille suorittaa akkutestaus.

Akkutestaus korjaamolla. Kuva: Varta.
Kun auto tulee korjaamolle huoltoon, kannattaa samalla testata ajoneuvon kaikkien akkujen kunto.

Akkutestaus tulee tehdä kaikille ajoneuvon akuille

Monissa autoissa on nykyään kaksi akkua: käynnistysakku ja tukiakku. Kun auto tuodaan korjaamolle rutiinihuoltoon tai renkaanvaihtoon, kannattaa kaikki akut testata. Akkuongelmia paljastuu erityisesti autoissa, joiden käyttö on satunnaisempaa ja akku on päässyt huomaamatta huonoon kuntoon sekä autoissa, joilla ajetaan jatkuvasti lyhyitä siirtymiä. On lisäksi hyvä muistaa, että polttomoottoriautojen lisäksi 12 V akkuja löytyy myös sähköautoista. 12 V apuakun riittämätön varaustaso onkin yksi yleisimmistä syistä sille, että sähköauto tarvitsee hinauspalvelua.

Akkuongelmien yleistyessä on erittäin suositeltavaa, että korjaamot ottavat akkujen testauksen osaksi rutiinia. Kun huonokuntoiset akut löytyvät ajoissa, välttyvät autoilijat ikäviltä yllätyksiltä ja korjaamoille tarjoutuu mahdollisuus helppoon lisämyyntiin.

Akkujen kuntotarkastus vie vain muutaman minuutin

Kun korjaamolle tuodaan auto määräaikaishuoltoon, tarjoa asiakkaalle aina maksutonta akkujen kuntotarkastusta. Akkutestaus vie mekaanikon aikaa vain muutaman minuutin ja vaatii ainoastaan toimivan akkutesterin. Vinkki! Esitä tulokset asiakkaalle myös silloin, kun akku on kunnossa. Näin asiakas huomaa, ettei akkua tarvitse vaihtaa joka kerta.


Miksi tehdä akkutestaus kaikille autoille?

  • Vialliset akut löytyvät ajoissa ennen kuin auto hyytyy parkkipaikalle.
  • Asiakkaat kokevat saavansa loistavaa palvelua.
  • Lisämyyntiä korjaamolle – moni autoilija haluaa vaihtaa viallisen akun saman tien uuteen.

 

Tutustu myös Varta Battery Test-Check -ohjelmaan ja Varta Partner Portaliin.

Jaa tämä artikkeli: