5 askeleen opas auton kevätpesuun

Sonax_autonpuhdistus_kahaviesti_fi

SONAX 5 askeleen pesuoppaalla saat puhtaan ja kiiltävän auton.

Askel 1 – Esikäsittely

Sonax_autonpuhdistus_1_kahaviesti_fi

Pinttyneelle lialle ja hyönteisille, suositellaan myös ennen harjapesua.

Sumuta Power+ Liuotinpesuainetta  kuivalle maalipinnalle, anna vaikuttaa ja huuhtele. Liuotinkäsittelyn jälkeen auto on aina pestävä autoshampoolla tai pesukoneessa. Sumuta Vannepesuainetta kuiville vanteille ja anna vaikuttaa, kunnes aine muuttuu lilan väriseksi. Tarvittaessa käytä Vanneharjaa  ja huuhtele.  Sumuta  Hyönteisirrotetta  tarvittaviin kohtiin.

Askel 2 – Shampoopesu

Sonax_autonpuhdistus_2_kahaviesti_fi

Jos vesi helmeilee maalipinnalla, pesuaineeksi käy Pikapesushampoo. Muussa tapauksessa valitaan aitoa Carnaubavahaa sisältävä Vahashampoo. Jos auto on erityisen likainen (esim. pinttynyt talvilika) pesuun tarvitaan aitoa Carnaubavahaa sisältävä Liuotinvahashampoo.

Huuhtele irtolika autonpinnalta ja annostele shampoo ämpärilliseen vettä tai Liuotinvahashampoo suoraan sieneen. Pese auto puhtaalla pesusienellä alue kerrallaan, ylhäältä alaspäin. Muista myös ovikotelot. Kuivaa auto kalkkijäämien välttämiseksi Kuivauslastalla ja/tai Säämiskällä.

Askel 3 – Maalipinnan puhdistus

Sonax_autonpuhdistus_3_kahaviesti_fi

Jos vesi ei helmeile pesun jälkeen maalipinnalla, se kaipaa suojavahausta. Ennen vahausta pinta puhdistetaan Xtreme Polish + Wax 3 -syväpuhdistusaineella. Voimakkaasti mattaantuneen ja hapettuneen auton maalipintaan tarvitaan Cleaner maalipinnanpuhdistusaine.

Ravista purkkia huolellisesti ja levitä ainetta ohut kerros puhtaalle ja kuivalle tai hieman kostealle pinnalle Vahanlevityssienellä tai P-Ball vahanlevityssienellä. Hankaa heti kohtuullisella voimalla ja jatka, kunnes haluttu kiilto on saavutettu. Käsittele alue (esim. konepelti, katto) kerrallaan ja viimeistele pinta punaisella Mikrokuituliinalla.

Askel 4 – Maalipinnan suojaus

Sonax_autonpuhdistus_4_kahaviesti_fi

Uusi tai Cleaner-puhdistettu maalipinta:

Käytä Extreme Brilliant Wax 1 -vahaa tai PremiumClass CarnaubaCare 100 % Carnaubavahaa. Levitä vaha ohuena kerroksena puhtaalle ja kuivalle pinnalle Vahanlevityssienellä tai P-Ball vahanlevityssienellä ja kiillota pinta lopuksi punaisella Mikrokuituliinalla.

UUTUUS! SONAX XTREME Protect+Shine päällystää maalipinnan erittäin tasaisella ja kestävällä suojapinnoitteella. State-of-the-art Hybrid NetProtection teknologia vähentää pölyn ja lian tarttumista ja kiilto palautuu automaattisesti jokaisen pesun jälkeen. Sumuta ainetta pieni määrä SONAX erikoispehmeälle levityssienelle ja levitä ristikkäisin liikkein pienelle alueelle kerrallaan. Anna kuivua 1-2 min. Kiillota pinta kiiltäväksi Xtreme Mikrokuituliinalla.

Hieman kiiltoaan menettänyt maalipinta:

Levitä Xtreme Polish + Wax 2 -vahaa tasaisesti maalipinnalle Vahanlevityssienellä  tai P-Ball vahanlevityssienellä. Kiillota pinta kevyehköllä voimalla jo levitysvaiheessa ja tee loppukiillotus punaisella Mikrokuituliinalla.

Askel 5 – Sisäpuhdistus

Sonax_autonpuhdistus_5_kahaviesti_fi

Kangas-, vinyyli- ja muovipinnat:

Imuroi auto puhtaaksi pölystä ja roskista. – Sumuta Auton sisäpuhdistusainetta kevyesti käsiteltävälle pinnalle ja anna vaikuttaa (tekstiilit väh. 1 min). – Pyyhi lika pois puhtaalla vihreällä Mikrokuituliinallalla. Käytä tarvittaessa pinttyneimpiin kohtiin pehmeää puhdistusharjaa sekä karvoihin Koirankarvojenirrotusharjaa.

Lasipinnat:

Sumuta Ikkunanpesua kevyesti pieni määrä käsiteltävään kohteeseen, levitä ja anna vaikuttaa hetken. – Pyyhi kuivaksi sinisellä Mikrokuituliinalla tai Kiillotus- ja puhdistusliinalla.

Muovipinnat:

Suihkuta Mikrokuitusieneen kohteen mukaan silikonitonta Muovinkirkastetta silkin kiiltoisena tai mattana ja levitä käsiteltävälle pinnalle – valmis.

Ilmastointikanavat:

Käynnistä auton moottori ja säädä ilmastointilaite kylmälle, sisäilmankiertoasentoon sekä täydelle teholle. – Siirrä kuljettajan penkki etuasentoon ja käännä selkänoja eteenpäin. – Käännä Auton A/C ilmastoinninpuhdistusaine aerosoli poispäin itsestäsi, ravista purkkia ja laukaise tuote valkoisesta painikkeesta. Aseta purkki pystyasennossa takajalkatilaan, poistu autosta sekä sulje ovet ja ikkunat. – Avaa ovet 15 minuutin kuluttua, sammuta moottori ja tuuleta auto

Jaa tämä artikkeli: