KGK-konserni juhlii 75-vuotista taivaltaan

Tänä vuonna on kulunut 75 vuotta siitä, kun ruotsalainen Knut-Göran Knutsson perusti K.G. Knutsson AB:n. Ihmisten liikuttaminen on aina ollut yrityksen toiminnan keskiössä – aina alkutaipaleen kaksitahtimoottorista nykypäivän huipputeknisiin sähköautoihin. Kaha on ollut osa KGK-konsernia vuodesta 1992 lähtien.

Kaikki alkoi vuonna 1946, kun Knut-Göran Knutsson löi kättä päälle saksalaisen Hellan kanssa alkaneen yhteistyön merkiksi. Pian tavarantoimittajien verkosto kasvoi, ja tänä päivänä KGK tarjoaa kattavasti tuotteita niin henkilöautoihin, raskaaseen kalustoon, veneisiin kuin caravan-puolellekin.

KGK haluaa pysyä autoalan aallonharjalla – nyt ja tulevaisuudessa

Yrityksen nykyinen omistaja ja Knut-Göranin poika, Håkan Knutsson, oli vasta vuoden vanha, kun hänen isänsä perusti KGK:n. Hän muistaa kuitenkin hyvin yrityksen alkuajat ja sen, kuinka hän kiinnostui isänsä työstä jo silloin. ”Meillä keskusteltiin ruokapöydän ääressä paljon yrityksestä, kun olin lapsi. Kun sitten otin liiketoiminnan haltuuni vuonna 1974, oli se minulle hyvin luonnollinen askel. Halusin seurata isäni jalanjälkiä”, kertoo Håkan Knutsson.

Koko autoala on kehittynyt valtavasti vuodesta 1946, ja se on kohdannut matkan varrella monenlaisia haasteita. Mullistuksia ovat aiheuttaneet muun muassa siirtyminen oikeanpuoleiseen liikenteeseen, uudet polttoaineet ja liikenteen sähköistyminen. KGK on kuitenkin edelleen menossa mukana, ja tekee paljon töitä pysyäkseen aina kehityksen aallonharjalla. Esimerkiksi: KGK oli ensimmäinen yritys, joka toi Ruotsin markkinoille ajovaloja oikeanpuoliseen liikenteeseen.

Tällä hetkellä autoalan suurin haaste on liikuttaa ihmis- ja tavaravirtoja kuluttamalla mahdollisimman vähän maapallon resursseja. ”Toimimalla järjestelmällisesti kestävän kehityksen mukaisesti, olemme vakuuttuneita siitä, että voimme auttaa ajoneuvokannan uudistamisessa niin, että se hyödyttää valmistajia, kansalaisia ja planeettaa. Siksi teemme sähköautoihin liittyviä aloitteita, koulutamme teollisuutta muun muassa korkeajännitetekniikassa, tarjoamme ratkaisuja sähköautojen lataamiseen ja kehitämme sähköautojen varaosavalikoimaamme. Samaan aikaan panostamme kuitenkin myös tiellä liikkuvan kaluston tarpeisiin mahdollisimman kestävällä tavalla”, sanoo KGK:n toimitusjohtajana vuodesta 2015 toiminut Johan Regefalk.

Kestävä kumppanuus liiketoiminnan ytimessä

Yksi KGK-konsernin kantavista voimista on läpi vuosikymmenten ollut kumppanuus. Yritys keskittyy luomaan liiketoimintaa, joka hyödyttää kaikkia osapuolia. Tämä asenne on johtanut pitkäaikaisiin kumppanuuksiin niin toimittajien kuin asiakkaidenkin kanssa.

”Haluankin kiittää asiakkaitamme ja toimittajiamme loistavasta yhteistyöstä kuluneiden vuosien aikana. Toivon, että jatkamme samalla tiellä tulevaisuudessakin”, Johan sanoo.

 

> KGK:n kansainväliselle sivustolle

Jaa tämä artikkeli: