Kattoteltta autoon – ota huomioon ainakin nämä

Kokosimme tähän vinkkejä sopivan kattoteltan valintaan ja vastasimme yleisimpiin kysymyksiin. Ota vinkit talteen, jos olet hankkimassa telttaa auton katolle! Thule Tepui -kattoteltat ovat retkeilyn uusi ilmiö. Moni kuitenkin pohtii, millä kriteereillä auton kattoteltta tulisi valita. 

Autoon asennettavan kattoteltan avulla yövyt joustavasti missä tahansa. Kuvassa Thule Tepui Foothill -teltta.

Korkealaatuinen auton kattoteltta on retkeilijän luottokumppani, sillä se mahdollistaa yöpymisen missä ja milloin vain. Helppo ja nopea teltan pystytys auton katolle ja yösija on valmis. Kestävän rakenteensa ansiosta Thule Tepui -kattoteltat ovat pitkäikäisiä ja soveltuvat monenlaisiin olosuhteisiin.

Kahan valikoimasta löytyy yhteensä 10 erilaista Tepui-kattotelttaa, joista suurinta osaa löytyy varastosta valmiina nopeaan toimitukseen. Retkeilykausi jatkuu ruskareissuineen pitkälle syksyyn, joten vielä ehtii telttailla!

Autoosi sopivan kattoteltan löydät helposti Thulen ostajan oppaan avulla.

Sopiiko kattoteltta autooni?

Turvallisuuden kannalta on oleellista, että kattoteltta sopii asennettavaksi juuri kyseessä olevaan ajoneuvoon. Huomioon otettavia asioita ovat muun muassa katon kantavuus, kattotyyppi sekä kattotelineiden yhteensopivuus teltan kanssa.

Katon dynaamisella kantavuudella tarkoitetaan painoa, jonka auton katto kestää ajossa. Tämä on ajoneuvovalmistajan määrittämä maksimikuorma, ja sen on oltava suurempi kuin katolle pakatun teltan kokonaispaino. Katon staattinen kantavuus puolestaan on se kuorma, jonka auton katto kestää, kun auto on parkissa ja kattoteltan tikapuut antavat lisätukea. Staattisen kantavuuden tulee kestää teltan paino ja siellä nukkuvat ihmiset. Yleensä staattinen kantavuus on noin kolme kertaa dynaamista kantavuutta suurempi.

Tepui-telttaa ei voi pystyttää sellaiseen autoon, jonka katossa ei ole kiskoja, telineitä tai kiinnityspisteitä. Kattotelttaa ei kuitenkaan tule asentaa suoraan tehdasasenteisiin kiskoihin tai telineisiin, vaan väliin tarvitaan Thulen kattotelinejärjestelmä. Auton tehdasasenteiset kiskot ja telineet eivät kestä teltan aiheuttamaa rasitusta.

Kuulostaako monimutkaiselta? Ei hätää! Thulen oppaassa kaikki tarvittavat mittaukset ja laskelmat on tehty valmiiksi. Syötä vain auton merkki, malli, valmistusvuosi ja kattotelinetyyppi, niin saat ehdotuksia kyseiseen autoon sopivista kattoteltoista.

Miten teltta auton katolle pystytetään?

Ennen retkelle lähtöä teltta on tietysti asennettava ajoneuvon katolle. Tepui-teltan asentaminen eli pystyttäminen kattotelineisiin on helppoa. Malleissa on jonkin verran eroavaisuuksia, mutta perusidea on asettaa teltta kattotelineen päälle ja pultata se paikoilleen mukana tulevilla asennusosilla. Seuraa tarkoin teltan mukana tulevia asennusohjeita!

Kun teltta on saatu tukevasti auton katolle, on aika kokeilla sen pystyttämistä. Thule Tepui -teltat ovat nopeita pystyttää: matkasuoja vedetään pois, tikkaat vedetään ulos ja teltta taitetaan auki. Lopuksi tikkaat säädetään oikealle korkeudelle ja ikkunat ja tukitangot asetetaan paikoilleen. Tähän kuluu aikaa noin neljästä kuuteen minuuttia.

Useista kattotelttamalleista löytyy selkeä asennus-/pystytysvideo Thulen Youtube-kanavalta.

Mikä Tepui-teltta olisi järkevin valinta?

Mikäli ajoneuvoon sopii useampi telttamalli, kannattaa miettiä sen käyttötarkoitusta. Jos teltassa on tarkoitus majoittaa koko perhe, ovat sopivat telttamallit Kukenam ja Autana. Autana-teltasta löytyy vaihtoehto jopa neljälle nukkujalle ja telttaan kuuluu erillinen suojakupu, joka tuo lisätilaa esimerkiksi pukeutumista varten.

Jos taas telttaa tarvitaan yhdelle tai kahdelle nukkujalle, ovat Foothill ja Ayer sopivia vaihtoehtoja. Tämän kauden uutuusteltta, Foothill, vie vähemmän tilaa katolla, joten kattotelineissä mahtuu kuljettamaan myös polkupyörää tai vaikka kajakkia.

Kätevä kenkäpussi auttaa pitämään teltan sisätilat puhtaina ja kuivina.

Tarvitaanko lisävarusteita?

Kaikki Thule Tepui -kattoteltat on varustettu kiinteällä vaahtomuovipatjalla ja neljällä kätevällä sisätaskulla, mutta saatavilla on myös lisävarusteita, jotka tekevät retkeilykokemuksesta entistä mukavamman. Yksi kätevimmistä on anti-kondensaatiomatto, sillä se ehkäisee kosteuden kertymistä patjan alle. Myös teltan ulkopuolelle ripustettavat kenkäpussit ovat järkeviä hankintoja, sillä ne auttavat pitämään teltan sisäpuolen puhtaana ja kuivana.

Kahan Tepui-valikoimassa on lisäksi muotoonommeltuja lakanasettejä, tukevia Luxury-vaahtomuovipatjoja sekä ruokailua helpottava taittopöytä. Foothill-telttaan on lisäksi saatavilla tikattu eriste, joka suojaa viileämmältäkin säältä. Eristekerros on helppo kiinnittää teltan sisärunkoon.

 

Tutustu Kahan Thule Tepui -valikoimaan Autoluettelossa!

Kahan kattotelttavalikoima löytyy Autoluettelosta > Caravan > Thule Tepui -kattoteltat.

Huomioithan Tepui-telttojen suuren pakkauskoon ja painon loppukäyttäjälle toimituksen yhteydessä. Toimitamme teltat jälleenmyyjillemme rahtivapaasti.

> Kahan jälleenmyyjät

Jaa tämä artikkeli: