Kahan valikoimasta nyt varoittimet kodin tai mökin turvaksi

Usein kuulee sanottavan, että palovaroitin on halpa henkivakuutus. Kodin, kesämökin ja työpaikan turvallisuus ovatkin asioita, joihin yhä useampi haluaa panostaa. Siksi olemme ottaneet valikoimiimme Housegardin palo-, häkä-, kaasu- ja vesivuotovaroittimet.

Laadukkaat varoittimet antavat hälytyksen ajoissa ja säästävät siten arvokkaita sekunteja vahinkojen minimointiin sekä asukkaiden evakuointiin. Ruotsalainen Housegard on kehittänyt paloturvallisuustuotteita jo vuodesta 1991 ja on alan johtava tuotemerkki Pohjoismaissa.

Housegard-varoittimet ovat helppokäyttöisiä ja laadukkaita. Kuvassa Pebble-palovaroitin.
Housegard Pebble -palovaroitin on helppokäyttöinen ja muotoilultaan tyylikäs.

Kahan valikoiman Housegard-varoittimet

Palovaroittimet

Housegard Pebble -palovaroittimet
Housegard Pebble -palovaroittimien tuoteperhe: 9 V, 10 vuoden litium, Pebble Mini ja Pebble Link.

Kahan valikoiman Pebble-palovaroittimien muotoilu on saanut inspiraationsa luonnosta, ja pyöreiden linjojensa ansiosta ne sulautuvat tyylikkäästi sisustukseen. Kahan valikoimasta löydät 9V vaihdettavalla paristolla sekä 10 vuoden sisäänrakennetulla litiumparistolla toimivat versiot. Saatavilla lisäksi 5 vuoden paristolla varustettu, pienikokoinen Pebble Mini -palovaroitin. Pebble Miniin on mahdollista vaihtaa paristot (3 x AAA).

Mikäli tarvitset palohälytyssysteemin laajempaan tilaan, on linkitettävistä palovaroittimista koostuva Pebble Link sinua varten. Kun yksi varoitin hälyttää, niin hälyttävät kaikki varoittimet samanaikaisesti! Yhteen Pebble Link -järjestelmään on mahdollista yhdistää jopa 12 varoitinta. Pebble Link -varoittimissa on sisäänrakennettu 10 vuoden litiumparisto ja kun paristo kuluu loppuun, tulee koko varoitin vaihtaa uuteen.


Häkävaroitin

Housegard-häkävaroitin on varustettu LCD-näytöllä.

Housegard-häkävaroitin reagoi haitallisiin häkäpitoisuuksiin hälytyksellä. Myrkyllistä häkää, eli CO-kaasua, syntyy epäpuhtaassa palamisessa, kun poltetaan hiiltä tai hiiliyhdisteitä, kuten puuta, bensiiniä tai dieseliä. Häkä on hajutonta, mautonta ja erittäin myrkyllistä, joten varoitinta suositellaan tiloihin, joissa on esimerkiksi takka tai polttoainekäyttöinen lämmitin. Koska häkä on ilmaa kevyempää, asennetaan varoitin kattoon.

Housegard-häkävaroitin on varustettu selkeällä LCD-näytöllä, joka näyttää tämänhetkisen häkäpitoisuuden. Laitteen hälytysmuistista voi katsoa, onko varoitin hälyttänyt viimeisen 48 tunnin aikana. Sopii niin kotiin, kesämökille, veneeseen kuin matkailuautoonkin. Paristokäyttöinen varoitin on myös helppo ottaa matkalle mukaan. Häkävaroittimen käyttöikä on 10 vuotta ja laite ilmaisee, kun se on aika vaihtaa uuteen.


Kaasuvaroitin asennetaan lattiatasoon.

Kaasuvaroitin

Kaasuvaroitin hälyttää helposti syttyvistä kaasuista kuten metaanista, butaanista, propaanista ja kaasuhelloissa käytettävästä kaasusta. Koska kaasut ovat ilmaa raskaampia, asennetaan kaasuvaroitin lattiatasoon.

Housegard-kaasuvaroitin sopii asennettavaksi niin keittiöön kuin asuntovaunuunkin. Varoittimen voi kytkeä suoraan 12 V -järjestelmään tai adapterin avulla 230 V -järjestelmään. Varoitin ilmaisee LED-valoin normaali-, hälytys- ja virhetilan. Kaasuvaroittimen käyttöikä on 5 vuotta, ja laite ilmaisee, kun se on vaihdettava uuteen.

 

 


Vesivuotovaroitin antaa hälytyksen, kun vesi osuu sen pohjassa oleviin ilmaisimiin.

Vesivuotovaroitin

Vesivuotovaroitin varoittaa nopeasti vuotavista vesijohdoista, tiskikoneista ja pesukoneista. Havaitsee vuodon nopeasti ennen kuin se ehtii aiheuttaa mittavia vahinkoja. Voidaan käyttää myös kylpyhuoneissa ja tiskikaapeissa. Hälytys laukeaa, kun vesi osuu varoittimen pohjassa oleviin ilmaisimiin. Varoitin toimii vaihdettavalla 9 V -paristolla (sisältyy pakkaukseen).

 

Tuotteet löytyvät Autoluettelosta:

> Tarvikkeet > Turvallisuus ja varoitus
> Hälyttimet – Palo, kaasu, vesi

 


Ota nämä seikat huomioon palovaroittimen käytössä

  1. Asenna vähintään yksi palovaroitin joka kerrokseen. Varmista, että hälytys kuuluu makuuhuoneisiin.
  2. Asenna palovaroitin lähelle keittiötä, sillä palot usein saavat alkunsa sieltä.
  3. Testaa palovaroitin kerran kuussa painamalla testinappulaa.
  4. Puhdista palovaroittimet imuroimalla ne huolellisesti 1–2 kertaa vuodessa. Huom! Staattisen sähkön ehkäisemiseksi, käytä imurissa muovisuutinta.
  5. Vaihda paristo ajallaan. Varoitin ilmaisee lyhyellä, kerran minuutissa kuuluvalla signaalilla, kun on aika vaihtaa paristo.
  6. Testaa palovaroitin aina paristonvaihdon jälkeen painamalla testinappulaa.
  7. Vaihda palovaroittimesi uuteen 10 vuoden välein.

 

Huom! Savu nousee ylöspäin, joten palovaroitin tulee asentaa kattoon. Näin hälytys syntyy mahdollisimman nopeasti.

Lisää palovaroittimen asennuksesta ja Housegardin tuotteista täältä.

Jaa tämä artikkeli: