Haldex-nelivetojärjestelmän osat nyt saatavilla Kahalta

Kevään uutuustuotteina Kaha on ottanut valikoimiinsa Haldex-nelivetojärjestelmän osat. Kahan laajentunut Haldex-tuotevalikoima kattaa nyt öljynsuodattimet, hydraulipumput, pyörintänopeustunnistimet sekä öljyt.

Hydraulipaine-eroon perustuvan Haldex-kytkinjärjestelmän on kehittänyt ruotsalainen Haldex Traction Ab, joka kehitti edistyksellisen kytkimen jakamaan nelivetoautojen akselien voimanjakoa. Ensimmäiset Haldex-kytkimet ilmestyivät autoihin vuonna 1998. Vaihteistovalmistaja BorgWarner osti Haldex Traction Ab:n vuonna 2011.

Elektronisesti ohjatun Haldex-kytkimen etuna esimerkiksi viskokytkimeen verrattuna on sen selvästi nopeampi toiminta. Kytkinjärjestelmä löytyy muun muassa VAG-, Volvo-, Ford-, Land Rover-, Saab- ja Opel-merkkisistä henkilöautoista.

Valmistaja suosittelee Haldex-järjestelmän öljynvaihtoa 60 000 km välein

Kaikissa Haldex-kytkimissä on öljy ja suodatin, jotka tulee vaihtaa määräajoin. Auton valmistajien huolto-ohjeet ovat kirjavat, ja joskus öljynvaihto puuttuu niistä kokonaan. Esimerkiksi VAG:n Gen IV -kytkimelle ei löydy varaosanumeroa öljynsuodattimelle. Siitä huolimatta öljynvaihto 60 000 kilometrin välein on suositeltavaa.

Haldex-kytkimen säännöllinen huoltaminen kannattaa, sillä kulumista kytkimessä aiheutuu muun muassa akselien nopeuseroista johtuen. Nopeusero voi johtua esimerkiksi renkaiden epätasaisesta kulumisesta, joka aiheuttaa renkaiden poikkeavat vierintäkehät.

Oikeat Haldex-nelivetojärjestelmän osat löytyvät Autoluettelosta osien alkuperäisnumeroilla.

Koko valikoimaa pääsee selaamaan syöttämällä Autoluettelon hakusanaksi “Haldex”.

 

Lue myös: Febi Haldex-öljyt Kahan valikoimassa

Jaa tämä artikkeli: