Continental RightViu® mahdollistaa turvallisemmat tiet jalankulkijoille ja pyöräilijöille

Kuorma-auton ratissa käännös oikealle ja risteävä suojatie ovat haastava yhdistelmä. Havaitse jalankulkijat ja pyöräilijät tehokkaammin asennuttamalla ajoneuvoon Continental RightViu -järjestelmä!

Risteykset ja käännökset ovat stressaavia tilanteita kuorma-auton kuljettajille, sillä jalankulkijoita ja pyöräilijöitä voi olla lähes mahdotonta havaita. Kun kuorma-auto kääntyy oikealle, jalankulkija ajautuu helposti kuolleeseen kulmaan ja vaaratilanteen ainekset ovat kasassa. Continental RightViu on kuorma-autoille suunniteltu kääntymisavustinjärjestelmä, joka auttaa kuljettajaa havaitsemaan kevyen liikenteen ja siten ehkäisee onnettomuustilanteita.

Continental RightViu havaitsee kuolleeseen kulmaan ajautuneen pyöräilijän ja varoittaa siitä kuljettajaa.

Continental RightViu® – Kääntymisapua kaikkiin kuorma-autoihin

  • Tutkapohjainen kääntymisavustinjärjestelmä lisää merkittävästi turvallisuutta risteyksissä
  • Osaa luokitella jalankulkijat, pyöräilijät ja skootterit
  • Sääolosuhteet eivät vaikuta toimintaan
  • Helppo asentaa myös vanhempiin kuorma-autoihin

Continentalin RightViu-kääntymisapu on tutkapohjainen järjestelmä, joka voidaan jälkiasentaa helposti ja nopeasti kaikenlaisiin kuorma-autoihin ja hyötyajoneuvoihin, joissa näkyvyys ajoneuvon oikealle puolelle tuottaa haasteita. Tutkalla toimivan järjestelmän etuna kamerajärjestelmään verrattuna on se, etteivät sääolot, lika tai valon määrä pääse vaikuttamaan järjestelmän toimintaan.

RightViun radioaaltotutka asennetaan oikeanpuolen sivupeiliin tai vastaavaan pintaan, ja se tarkkailee ajoneuvon viereistä aluetta jopa neljä metrin etäisyydeltä ajoneuvon sivusta ja 14 metrin etäisyydeltä sen takaa. Kun tunnistin havaitsee pyöräilijän, jalankulkijan tai skootterin monitoroitavalla alueella, se varoittaa kuljettajaa heti.

Apujärjestelmät tulossa pakollisiksi uusissa kuorma-autoissa EU-alueella

Koronapandemia, ympäristösyyt ja sähköpyörien yleistyminen ovat nostaneet pyöräilyn suosiota merkittävästi viime vuosien aikana, ja yhä useampi kulkee työmatkat polkupyörällä kesät talvet. Siksi on tärkeää kiinnittää entistä enemmän huomiota myös kevyen liikenteen turvallisuuteen. Vuoteen 2024 mennessä Continental RightViun kaltaiset apujärjestelmät ovatkin tulossa vähitellen pakollisiksi kaikissa uusissa EU:n kuorma-autoissa. On kuitenkin erittäin suositeltavaa jälkiasentaa järjestelmiä myös vanhempaan kalustoon.

Continental-järjestelmä on luotettava valinta, sillä yrityksellä on erittäin laaja osaaminen ja vuosien kokemus kuorma-autojen erilaisista kamera- ja tutkajärjestelmistä. Continental työstää jo tulevaisuuden tekniikkaa, joka yhdistää tekoälyä tutka- ja kameratietoihin niin, että järjestelmä tunnistaa jopa pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden eleitä.

 

Huom! Järjestelmää saavat asentaa vain koulutetut asennusliikkeet. Asennuspisteiden koulutukset ovat käynnissä. Mikäli yrityksenne on kiinnostunut järjestelmien asentamisesta, otathan yhteyttä: teollisuus(a)kaha.fi.

Jaa tämä artikkeli: