Brink-vetokoukku on lisävarusteiden ykkönen

Vaikka koronarokotukset ovatkin käynnissä ympäri maailmaa, tehdään suurin osa ensi kesän matkoista kotimaassa omalla autolla. Kotimaan matkailun lisääntyessä myös erilaiset kuljetustarpeet kasvavat, kun autolla halutaan siirrellä peräkärryä, asuntovaunua, polkupyöriä tai venettä. Helpoin tapa laajentaa auton kuljetuskapasiteettia on käydä asennuttamassa laadukas Brink-vetokoukku.

Brink-vetokoukku kaikenlaisiin tarpeisiin

Vetokoukku on yksi suomalaisten eniten arvostamista auton lisävarusteista, eikä ihme. Suuri osa suomalaista asuu omakotitalossa ja lisäksi mökkeilee säännöllisesti, joten peräkärryä tarvitaan esimerkiksi rakennustarvikkeiden ja roskien kuljetukseen.

Vetokoukun käyttömahdollisuudet ulottuvat nykyään paljon peräkärryn ja asuntovaunun vetämistä pidemmälle. Saatavilla on esimerkiksi erilaisia koukkuun kiinnitettäviä polkupyörätelineitä ja lisätilaa tuovia kuljetuslaatikoita, jotka monipuolistavat auton käyttöä. Vetokoukkuja on saatavina kiinteinä, irrotettavina ja kääntyvinä versioina.

Kiinteä
Kun valitset vetokoukkua, mieti ensin käyttötarpeen määrää. Jos tarvitset koukkua jatkuvasti, kannattaa autoon valita kiinteästi asennettava koukku. Kiinteä koukku on helppo ja nopea asentaa, ja se on myös koukkuvaihtoehdoista edullisin. Kiinteä vetokoukku ei vaadi huoltotoimenpiteitä, ja se on aina käyttövalmiina.

Irrotettava
Jos tarve taas on satunnaisempaa, on irrotettava koukku järkevä vaihtoehto. Kun koukkua ei tarvita, tulee se irrottaa jumiutumisen estämiseksi. Irrotettavaa mallia suositellaan autoihin, jotka on varustettu peruutustutkalla.

Kääntyvä
Kolmas vaihtoehto on kääntyvä vetokoukku, joka yhdistää kiinteän ja irrotettavan koukun parhaat puolet. Kääntyvä koukku on aina toimintavalmiina kiinni autossa, mutta sen saa käännettyä piiloon aina kun sitä ei tarvita. Toimiakseen moitteettomasti kääntyvä vetokoukku vaatii kuitenkin säännöllistä huolenpitoa.

> Etsi autoosi sopivaa vetokoukkua

Muista pitää huolta irrotettavasta vetokoukusta!
Irrotettava koukku muuttuu nopeasti kiinteäksi, jos sitä ei irroteta käytön jälkeen.

Nykyään yhä useampi kuljettaja päätyy jo pelkästään ulkonäkösyistä valitsemaan autoonsa irrotettavan tai kääntyvän vetokoukkumallin. Vetokoukku halutaan saada tarvittaessa piiloon ja monet kokevat kiinteän koukun olevan häiritsevästi tiellä ja sotkevan housun lahkeita peräkonttia käytettäessä.

Jotta irrotettava vetokoukku toimisi tarkoituksenmukaisesti, on oleellista muistaa irrottaa se autosta heti käytön jälkeen. Jos koukku jätetään kiinni autoon pidemmäksi aikaa, saattaa se jumiutua paikoilleen yllättävän nopeasti, eikä siitä enää hevillä irtoa. Irrotettava vetokoukku muuttuu siis huolimattomassa käytössä nopeasti kiinteäksi.

 

Lue myös: Kevään Brink-uutuus! Sähköauton vetokoukkusarja mahdollistaa polkupyörien kuljetuksen

Jaa tämä artikkeli: