Bosch-jarrujärjestelmät mukana liikenteessä jo yli 90 vuotta

Bosch-jarrujärjestelmät ovat olleet mukana lisäämässä liikenneturvallisuutta jo yli 90 vuoden ajan. Pitkä kokemus autoalalta ja kattava asiantuntemus jarruosista takaavat sen, että Bosch-tuotteiden laatuun voi luottaa.

Boschilla on kattava jarrutuotteiden valikoima.
Bosch-jarrujärjestelmät – Innovaatioita ja laadukkaita osia

Bosch panostaa suuresti tuotekehitykseen, ja vuosien varrella yritys onkin patentoinut useita innovaatioitaan. Jo vuonna 1936 jätetty patentti loi perustan nykyaikaiselle lukkiutumattomalle jarrujärjestelmälle (ABS), vaikka järjestelmän sarjatuotanto aloitettiinkin vasta 1978.

Myös luistonestojärjestelmä (TCS) ja elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä (ESP®) perustuvat Boschin kehittämään ABS-järjestelmään. Bosch toi luistoa ja liirtoa estävän ESP®:n markkinoille 25 vuotta sitten, ja sittemmin järjestelmästä on tullut pakollinen kaikissa uusissa autoissa Euroopassa.

Boschin poikkeuksellinen jarruosaaminen on havaittavissa myös jarrukomponenttien valikoiman laajuudessa. Valikoimasta löydät kaiken tarvittavan aina jarrulevyistä- ja -paloista jarrunesteisiin ja -letkuihin.

Kuhunkin autoon sopivat tuotteet löytyvät Autoluettelon rekisterinumerohaun avulla.

Huolla jarrujärjestelmä säännöllisesti!

Mikään jarrujärjestelmä ei kuitenkaan toimi täydellisesti, jos sitä ei koskaan huolleta. Moitteettomasti toimivat jarrut ovat yksi auton tärkeimmistä turvallisuustekijöistä, joten niiden toiminta kannattaa tarkastuttaa ammattilaisella säännöllisin väliajoin.

Jarrujärjestelmä sisältää useita kuluvia osia, kuten jarrulevyt, -satulat ja jarruneste, jotka tulee vaihtaa aika ajoin. Tarkkaa vaihtoväliä on hankala sanoa tarkasti, sillä ajoneuvon käyttötapa vaikuttaa suuresti myös jarrujen kulumiseen. Tämän vuoksi on suositeltavaa, että auto huolletaan säännöllisesti ja jarrujärjestelmän kunto tarkistetaan huollon yhteydessä.

Tarkastuta autosi jarrut esimerkiksi lähimmällä Bosch Car Service -toimipisteellä.

 

Lue myös: Kaha on nyt virallinen Bosch Car Service -toimittaja

 

Jaa tämä artikkeli: