AMPRO Mercedes-Benz NOx-anturit

AMPRO Technologie GmbH, on päivittänyt kaikkien 12V Mercedes-Benz NOx-anturiensa ohjelmistoa. Uusi ohjelmisto on entistä yhteensopivampi korjaamoille ilmestyvien, eri ikäisten MB-autojen kanssa.

NOx-anturia käytetään pakokaasun typen oksidien (yleisnimitys ”NOx”) määrän mittaamiseen eri ajotilanteissa.

Uuden päivityksen tavoite on selkeä: vähentää harmillisia ohjelmistojen yhteensopivuusongelmia. ”Olemme työstäneet ratkaisua koko viime vuoden niin tietesteissä, yhteensopivuustesteissä kuin insinööriemme suorittamien tietojen validointien kautta. Taustalla on siis satoja tunteja insinöörityötä ja testausta. Nyt voimme kuitenkin ylpeänä sanoa, että AMPRO pystyy tarjoamaan NOx-antureita, jotka todella toimivat haastavissa Mercedes 12V -sovelluksissa”, kertoo AMPRO:n myyntijohtaja Volker Gerstendörfer.

2018 jälkeen valmistetut Mercedes-Benz -autot: vaihda molemmat NOx-anturit kerralla

Uutena täsmennyksenä jälkimarkkinoille AMPRO suosittelee nykyään, että 2018 alun jälkeen valmistetuissa Mercedes-Benz-autoissa tulisi aina vaihtaa molemmat NOx-anturit kerralla. AMPRO:n mukaan kyseisten autojen moottorinohjauksen diagnostiikassa anturia 1 tai 2 ei voi enää valita erikseen diagnostiikkatyökalujen valikoissa, vaan mekaanikko voi sopeuttaa ja nollata vain molemmat anturit kerralla.

Jos molempia NOx-antureita ei vaihdeta ja sopeutuksen ja/tai nollauksen tekee vanhan ja uuden anturin yhdistelmälle, antaa auto pian ajossa virheilmoituksen, koska myös vanhan anturin arvot on nollattu. Tämä johtaa vanhan anturin virhemittauksiin, sillä järjestelmä ei enää kompensoi anturielementin ikää.

Anturielementtiä ei tule vaihtaa erikseen!

Anturielementin käyttöikä ja sen tuottama mittaussignaali vaihtelevat elementin iän ja sen kokeman rasituksen perusteella. Jokainen anturielementti on lisäksi yksilöllinen, mikä tarkoittaa sitä, että jokaisella elementillä on täydellisesti kyseiseen elementtiin sopiva, yksilöity ohjelmisto.

Anturielementin ja ohjainlaitteen paritus on erittäin pitkä ja tarkka prosessi, sillä on tärkeää, että osat sopivat toisiinsa saumattomasti. AMPRO:n tehtaalla, äärimmäisissä puhtausolosuhteissa suoritettu paritus voi kestää jopa viisi vuorokautta. Tämän vuoksi pelkkää anturielementtiä ei voi vaihtaa erikseen, vaikka tällaisiakin ratkaisuja internetissä tarjotaan.


Mercedes-Benz 12V NOx-antureihin ja OE-nro A000905xxxx liittyviä erityispiirteitä

AMPRO-tuote vastaa lähtökohtaisesti vain ja ainoastaan yhtä vertailunumeroissa olevaa MB OE-numeroa. Osa ei siis vastaa aikaisempia (tai mahdollisesti myöhäisempiä), korvaavia MB OE-numeroita.

Tämän seurauksena on olemassa kaksi tapaa tehdä AMPRO NOx-anturin oikeaoppinen asennus:

  1. Anturin vaihto AMPRO:n suosittelemalla, soveltavalla tavalla.
  2. XENTRYä tai vastaavaa Pass Thru -laitteistoa käyttäen — vaihto kuten OE-osalla ja kuten autonvalmistaja määrittää.

AMPRO:n suosittelema Mercedes-Benz 12V soveltava erikoisohje

Tarkasta rikkoutuneesta NOx-anturista ennen asennusta, että alkuperäisnumero on tismalleen sama!
Vaihda NOx-anturi 1:1 vanhan osan kanssa. Jos kyseessä on autonvalmistajan varaosavalikoimasta poistettu OE-numero, ota huomioon, että mahdolliset, tulevaisuudessa tulevat, moottorin ohjainlaitteen päivitykset saattavat vaatia yhden tai useamman NOx-anturin vaihdon uudempaan anturiversioon/OE-numeroon. Viimeistele asennus nollaamalla vikamuistit, NOx-sopeutusarvot ja sopeuta uusi anturi.

Huom! Jos toimit tavalla 1., älä päivitä moottorinohjainlaitteen ohjelmistoa. Tämän taustalla on tieto siitä, että autosta irrotettu NOx-anturi on todistetusti toiminut ko. moottorinohjaimen ohjelmisto- ja laitteistoversiolla. Näin ollen tismalleen samaa OE-numeroa vastaava AMPRO-varaosa toimii juuri tämän moottorinohjaimen ohjelmisto- ja laitteistoversioiden kanssa.

NOx-anturin vaihto Xentryä tai autonvalmistajan ohjattua vianhakua käyttäen

Mikäli haluat suorittaa NOx-anturin vaihdon mieluummin Xentryä tai autonvalmistajan, palveluyhteyden avulla toimivaa, ohjattua vianhakua käyttäen, varmista, että Xentryn ilmoittama OE-numero vastaa AMPRO-varaosan numeroa. Älä valitse NOx-anturia EPC:n tai esimerkiksi Partslink24:n ilmoittaman OE-nron mukaan!

Kun oikea osa on valittu, tee ohjattu vianhaku ja tarvittavat toimenpiteet tarkasti. Noudata Xentryn antamia ohjeita. Ota huomioon, että jos käyttämässäsi diagnostiikkatesterissä ei ole viimeisimpiä/virallisia päivityksiä, uuden NOx-anturin sopeutus ei välttämättä onnistu.

Huom! NOx-anturin voi vaihtaa vain asiantunteva ammattilainen.

Lue lisää NOx-antureista.

Kahan valikoiman NOx-anturit löytyvät Autoluettelon rekisterinumerohaun avulla.

Jaa tämä artikkeli: