Esittelyssä VDO Diesel Repair Service -konsepti

VDO Diesel Repair Service on Continentalin ylläpitämä, asiantunteville dieselkorjaamoille tarkoitettu korjaamokonsepti, jossa keskitytään erityisesti dieseljärjestelmän komponenttien testaamiseen ja korjaamiseen. DRS-konseptin korjaamot tarjoavat ammattitaitoista dieselosien korjausta, joten järjestelmään ei välttämättä tarvitse vaihtaa kokonaan uutta osaa.

Mikä DRS-korjaamo?

Continental-VDO on perinteinen ja luotettu toimija autoteollisuudessa, ja sen valmistamat dieseljärjestelmät ovat alansa huippua. Jotta varmistutaan siitä, että ajoneuvon pakokaasupäästöt ovat tyyppihyväksynnän mukaiset myös korjauksen jälkeen, VDO:n valmistamia Common Rail -korkeapainepumppuja ja -suuttimia saa korjata ainoastaan valtuutettu Diesel Repair Service -korjaamo.

Vain valtuutetut VDO Diesel Repair Service -korjaamot voivat korjata VDO:n valmistamia Common rail -pumppuja ja suuttimia.

Valtuutetut DRS-konseptin korjaamot ovat sitoutuneet noudattamaan VDO:n tarkkoja laatuvaatimuksia sekä käyttämään alkuperäisiä VDO-varaosia. DRS-korjaamoilla tulee lisäksi olla viimeisimmät tiedot, taidot ja laitteet modernien dieseljärjestelmien korjaamiseen.

Jos Common Rail -pumpussa tai -suuttimessa epäillään vikaa, ei välttämättä kannata heti kokeilla kokonaan uuden yksikön asentamista. Valtuutettu DRS-korjaamo voi varmistaa komponentin toiminnan nopeasti ja suhteellisen edullisesti tyyppihyväksytyssä testipenkissä, ja korjata sitten vain tarpeen vaatimat osat.

DRS-korjaamojen palveluja hyödyntävä yleisautokorjaamo pystyy testauksen kautta rajaamaan vikakohteita pois luotettavasti, jolloin vältytään mahdolliselta turhalta vaihtotyöltä. Ajan ja kustannusten säästöt voivat olla hankalien vikadiagnoosien yhteydessä merkittäviä.

VDO Diesel Repair Service -vaatimukset

DRS-valtuutuksen saamiseksi dieselkorjaamolta edellytetään paitsi vankkaa asiantuntemusta, niin myös esimerkiksi seuraavien ehtojen täyttymistä:

  • Tiukkojen puhtaus- ja toleranssivaatimusten noudattamista
  • Kouluttautumista ja sitoutumista ammattitaidon ylläpitoon
  • Erikoistyökalujen hankkimista komponenttien purkamiseen
  • Tyyppihyväksytyn testipenkin hankkimista

DRS-valtuutettu korjaamo voi korjata sekä korkeapainepumppuja että suuttimia, tai halutessaan erikoistua vain jompaankumpaan.

Myös VDO EU5-suuttimien testaus ja korjaus on mahdollista – suutinkorjaukset rajoittuvat suutinkärjen vaihtoon.

DRS Suomessa

Suomessa VDO-dieselvaraosien maahantuonnista ja jakelusta vastaa Kaha Oy, joten olemme luonnollisesti myös Diesel Repair Service -korjaamokonseptista vastaava taho. Varastoimme yleisimpiä korjausosia, joten voimme toimittaa niitä tehokkaasti tarpeen mukaan.

Suomen DRS-partneriverkostoon kuuluu tällä hetkellä kolme korjaamoa:

Jaa tämä artikkeli: