Uusi raitisilmasuodatin, puhtaampi sisäilma

Keväällä ja alkukesästä moni kärsii siitepölyn ja katupölyn aiheuttamista allergiaoireista: silmiä kutisee ja nenä vuotaa. Autossa oireisiin voi saada helpotusta yksinkertaisella tavalla: vaihtamalla aikansa eläneen raitisilmasuodattimen uuteen.

Toimiva raitisilmasuodatin estää tehokkaasti liikenteen epäpuhtauksien, siitepölyn ja muiden hiukkasten pääsemistä auton sisäilmaan, joten matkustajat saavat nauttia puhtaammasta hengitysilmasta.

Saksalainen MANN-FILTER on yksi johtavista suodatinbrändeistä.
Raitisilmasuodatin tulee vaihtaa säännöllisesti

Jotta raitisilmasuodatin toimisi tarkoituksenmukaisesti, tulee se vaihtaa säännöllisesti uuteen. Vaihtoväli riippuu valmistajan ohjeista, ja vaihtelee yleensä yhdestä kahteen vuoteen. Moni autoilija kuitenkin laiminlyö tätä ohjeistusta ja suodatin vaihdetaan vain noin kerran viidessä vuodessa, jos sitäkään.

Raitisilmasuodattimella on merkittävä vaikutus auton sisäilman laatuun ja sitä kautta matkustusmukavuuteen, sillä laadukas suodatin estää tehokkaasti epäpuhtauksien pääsyä auton sisätiloihin. Suodattimen ominaisuudet kuitenkin heikentyvät ajan mittaan, minkä vuoksi valmistajan suosittelemaa vaihtoväliä on syytä noudattaa.

Kahan valikoimissa on raitisilmasuodattimia usealta eri toimittajalta, joten kuhunkin autoon sopiva suodatin on yleensä saatavilla. Kahan suurimpia suodatintoimittajia ovat MANN-FILTER, Knecht, Bosch ja WIX Filters.

Autoon sopivat suodattimet löydät kätevästi Autoluettelon rekisterinumerohaun avulla.

Nauti kesällä raikkaasta sisäilmasta, vaihda raitisilmasuodatin nyt.

Jaa tämä artikkeli: