Raitisilmasuodatin vaihtoon keväthuollon yhteydessä

Talvikausi on Suomessa pitkä, ja se koettelee autoa monin tavoin. Suuret lämpötilavaihtelut ja haastavat ajo-olosuhteet voivat vaurioittaa ajoneuvoa, joten monet tuovat autonsa lumien sulettua keväthuoltoon, jossa tarkistetaan kriittiset osat ja vaihdetaan alle kesärenkaat. Tässä yhteydessä kannattaa autoon vaihtaa myös raitisilmasuodatin.

MANN-FILTER on yksi Kahan suurimmista suodatintoimittajista.
Uusi raitisilmasuodatin, puhtaampi sisäilma

Kevään tullen moni kärsii siitepölyn ja katupölyn aiheuttamista allergiaoireista: silmiä kutisee ja nenä on tukkoinen. Raitisilmasuodattimen vaihto on yksinkertainen ja edullinen tapa helpottaa allergikon oireita autossa matkustaessa.

Toimiva raitisilmasuodatin estää tehokkaasti liikenteen epäpuhtauksien, siitepölyn ja muiden hiukkasten pääsemistä auton sisäilmaan, joten matkustajat saavat nauttia puhtaammasta hengitysilmasta. Vaikka kevään saapuminen ei aiheuttaisikaan pahoja allergiaoireita, suodattimen vaihto voi auttaa, mikäli auton sisäilma tuntuu talven jälkeen tunkkaiselta.

Suodattimen vaihtovälillä on väliä
Raitisilmasuodattimen kerrokset pitävät epäpuhtaudet poissa auton sisäilmasta.

Jotta raitisilmasuodatin toimisi tarkoituksenmukaisesti, tulee se vaihtaa säännöllisesti uuteen. Suositeltu vaihtoväli riippuu valmistajan ohjeista, ja vaihtelee yleensä yhdestä kahteen vuoteen. Moni autoilija kuitenkin laiminlyö tätä ohjeistusta ja suodatin vaihdetaan vain noin kerran viidessä vuodessa, jos sitäkään. Koska raitisilmasuodattimella on kuitenkin merkittävä vaikutus auton sisäilman laatuun ja sitä kautta matkustusmukavuuteen, on erittäin suositeltavaa vaihtaa suodatin aina kun siihen on tarvetta.

Kahan valikoimissa on raitisilmasuodattimia usealta eri toimittajalta, joten kuhunkin autoon sopiva suodatin on yleensä saatavilla. Kahan suurimpia suodatintoimittajia ovat MANN-FILTER, Knecht, Bosch ja WIX Filters.

Autoon sopivat suodattimet löydät kätevästi Autoluettelon rekisterinumerohaun avulla.

Nauti kesällä raikkaasta sisäilmasta, vaihda raitisilmasuodatin nyt!

 

Lue myös: Twin Busch -laitteet avuksi rengassesonkiin

Jaa tämä artikkeli: