Webasto on sim racing eSM-sarjan pääsponsori

Maailmanlaajuisesti tunnettu lämmitinbrändi Webasto on ryhtynyt simulaattoriajamisen SM-sarjan pääsponsoriksi. Sim racing eSM-sarja koostuu viiden osakilpailun mittaisesta karsintasarjasta, jossa parhaiten menestyneet kuljettajat pääsevät elokuussa järjestettävään livefinaaliin. Finaalissa ratkaistaan lajin Suomen mestaruus.

Webasto sponsoroi sim racingin eSM-sarjaa kaudella 2018.

Hurjasti viime vuosina suosiotaan kasvattanut sim racing on nimensä mukaisesti ajosimulaattorilla suoritettavaa kilpa-ajoa. Simulaattoreissa käytettävät autot, radat, olosuhteet, fysiikat, kilpailusäännöt ja kaikki muu kilpailuun liittyvä on pyritty mallintamaan realistisesti, jotta sekä ajo- että kilpailukokemus olisivat mahdollisimman aidontuntuisia.

Sim racingin etuina oikeaan kilpa-ajoon verrattuna ovat sen edullisuus, matalampi aloituskynnys ja rajattomat harjoittelumahdollisuudet. Sim racing -kilpailujen erityisetuna on myös se, että ne ratkeavat puhtaasti kuljettajien ajotaitojen perusteella, sillä kaikki osallistujat kisaavat samalla autolla.

Simulaattorin ja tietokoneen lisäksi pakollisia varusteita ovat rattiohjain, polkimet ja toimiva internet-yhteys. Nykyaikaisten simulaattorien radat, kilpailut ja autojen käyttäytyminen ovat niin realistisella tasolla, että monet kilpakuljettajat käyttävät niitä osana harjoittelua ja kilpailutuntuman ylläpitämiseen.

Sim Racing eSM-sarja

Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA) järjestää yhteistyössä Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n kanssa sim racingin eSM-sarjaa, jossa Suomen parhaat kuljettajat taistelevat Suomen mestaruudesta. Kauden 2018 eSM-sarja ajetaan iRacing-simulaattorilla ja autona jokaisella kilpailijalla on Ferrari 488 GTE.

Viisiosaisen karsintasarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan:

27.5. Phillip Island
10.6. Sebring International Raceway

Karsintaosakilpailuissa parhaiten menestyneet kuljettajat kutsutaan loppukesästä järjestettävään SM-finaaliin.

eSM-sarjan kilpailulähetyksiä voit seurata klo 18.30 osoitteessa: https://www.twitch.tv/fsrc.

Jälkilähetykset, koosteet ja kilpailujen parhaat palat ovat nähtävillä FiSRAn Youtube-kanavalla.

Lisätietoja lajista ja eSM-sarjasta löydät FiSRAn ja sarjan omilta verkkosivuilta.

Jaa tämä artikkeli: