Moottorinlämmitintyypeissä on eroja; vertailussa Calix-moottorinlämmittimet

Ruotsalainen Calix on tunnettu autojen lämmitysratkaisuistaan; yritys valmistaa niin moottorin kuin sisätilojenkin lämmittimiä. Calix-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Eskilstunassa, Ruotsissa, joten pohjoisen vaativat sääolosuhteet, kuten lumi ja kovat pakkaset, ovat tuttuja valmistajalle. Calix on ollut yhteistyössä ajoneuvoteollisuuden kanssa jo 1950-luvulta lähtien ja nykyään se onkin monien autonvalmistajien valitsema ensiasennuslämmitin.

Toimiva moottorinlämmitin on etenkin Suomen talvisäillä tärkeä varuste, sillä esilämmitetty moottori kuluttaa vähemmän polttoainetta ja tuottaa vähemmän pakokaasuja kuin kylmäkäynnistetty moottori. Sähkökäyttöisissä moottorinlämmittimissä on kuitenkin eroja niin lämmitystavassa kuin tehokkuudessa. Kahan teknisen palvelun osasto selvitti Calix-letkulämmittimen ja Calix-kontaktilämmittimen eroavaisuuksia moottorin lämpenemisnopeudessa.

Calix-letkulämmittimen ja -kontaktilämmittimen testaus kylmälaboratoriossa

Teknisen palvelun tekemän vertailun tavoitteena oli selvittää moottorin jäähdytysnesteen lämpenemistä kahdella erityyppisellä, sähköisesti toimivalla moottorinlämmittimellä. Testattaviksi lämmittimiksi valittiin öljypohjaan tuleva kontaktilämmitin ja jäähdytysvesiletkun väliin tuleva letkulämmitin. Testissä käytetyt lämmittimet ovat kyseiseen automalliin tarkoitettuja ja valmistajan suositusten mukaisia.

• Calix RE 480 -letkulämmitin, nimellisteholtaan 550 W (Tuotenumero: CX 1818000)
• Calix RE 672 -kontaktilämmitin, nimellisteholtaan 250 W (Tuotenumero: CX 1837200)
• Ajoneuvo: Volkswagen Transporter 2,0 TDI, vuosimalli 2014

Vertailu suoritettiin kylmäkontista rakennetussa kylmälaboratoriossa, jonka lämpötila oli asetettu -20 °C -asteeseen. -20 astetta ei kuitenkaan ihan saavutettu liian korkeasta ulkolämpötilasta johtuen. Ajoneuvoa jäähdytettiin kylmäkontissa 17 tuntia, jonka jälkeen moottorinlämmitin kytkettiin päälle. Jäähdytystä jatkettiin myös tämän jälkeen. Vertailussa mitattiin jäähdytysnesteen lämpenemistä noin 3 tunnin lämmitysjakson aikana.

Moottorinlämmittimien vertailun tulokset

Alla olevaan kaavioon on kuvattu punaisella värillä jäähdytysnesteen lämpötilaa lämmitettäessä kontaktilämmittimellä ja vihreä väri edustaa lämmitystä letkulämmittimellä. Kaaviosta on selkeästi nähtävillä suuri ero jäähdytysnesteen lämpötilassa letkulämmittimen ja kontaktilämmittimen välillä. Suurta lämpötilaeroa selittää lämmittimien tehoerojen lisäksi se, että letkulämmitin lämmittää suoraan jäähdytysnestettä ja lämpö siirtyy jäähdytysnesteestä moottoriin. Kontaktilämmittimellä lämmittäessä lämpö puolestaan siirtyy johtumalla moottorin öljypohjasta rakenteiden kautta jäähdytysnesteeseen.

Tyypillinen sähkötolpan ajastin sallii vain kahden tunnin lämmityksen, joten kaavioon on merkitty tämä sinisellä pystyviivalla. Kahdessa tunnissa jäähdytysnesteen lämpötila oli noussut letkulämmittimellä 43 astetta, kun taas kontaktilämmittimellä lämpötilannousu jäi kuuteen asteeseen.

Jäähdytysnesteletkuun asennettavat moottorinlämmittimet tarjoavat siis merkittävästi nopeampaa lämmitystehoa ja autosi moottori kerkeää lämmetä kovillakin talvikeleillä.

Tutustu Calixin muihin autolämpötuotteisiin Autoluettelossa tai autolämpö.fi -sivustolla.

Muista myös Calix Comfort Kit -kampanja, niin saat kirkkaat ikkunat ja lämpimän auton talveksi huippuhintaan.

Jaa tämä artikkeli: