Varusta autosi talvea varten

webasto_wandern_4_2014_06_23_orig

1.Ovatko sulat kunnossa?

Talvella tuulilasin ja takalasin pyyhkimien sulat saat­tavat vaurioitua lumikuorman ja jäätymisen takia tai tuulilasin puhtaaksiraaputuksen yhteydessä. Huono­kuntoiset sulat ovat turvallisuusriski. Lisää samalla pakkasen kestävää tuulilasinpesunestettä säiliöön.

2.Palavatko kaikki lamput?

Valaistuilla kaupunkikaduilla ajettaessa ei aina huo­maa, jos joku polttimoista on pimeänä. Pimeillä maan­teillä ajettaessa sekä etu- että takavalojen toiminta on yksi ajoturvallisuuden lähtökohtia.

3.Riittääkö akussa puhtia?

Jos akulla on jo useita vuo­sia ikää, kannattaa harkita sen vaihtamista uuteen. Kylmät lämpötilat ja sähköiset lisälaitteet vaativat akulta enemmän suorituskykyä kylmällä ilmalla. Auton voi varustaa myös akkulaturilla, joka pitää akkua toimintakykyisenä talviolosuhteissa.

4.Pese ja vahaa auto

Auton vahaus on syksyllä erityisen tärkeää. Vaha suojaa maalipintaa suolalta, hiekalta, kiviltä ja loskakauden lialta.  SONAX XTREME Protect + Shine -pinnoite on kestävä ja helppotöinen vaihtoehto perinteiselle autovahalle. Pinnoite antaa maalipinnalle kestävän suojan, kirkastaa värit ja antaa erinomaisen vedenhylkimisominaisuuden. Pesun yhteydessä on hyvä tarkistaa ovitiivisteet ja niiden kunto. Käsittele ne silikonilla jäätymisen estämiseksi.

5. Vaihda talvirenkaat ajoissa

Nastarenkaat voi vaihtaa heti, kun yöpakkaset alkavat, vaikka lakisääteinen talvirengaspakko on joulu-helmikuussa. Renkaiden riittävä kulutuspinta on noin viisi millimetriä.  Rengaspaineet on myös hyvä mitata pitkän säilytysajan jälkeen. Kesärenkaat ja vanteet on hyvä pestä ja kuivata ennen talvisäilytystä.

6. Varaa talvivarusteet autoon

Varmista, että jääraappa ja lumiharja ovat puhtaita ja hyvässä kunnossa. Likaisilla tai väärillä välineillä naarmutat auton pintamateriaaleja. Tarkista myös moottorinlämmittimen säkökaapelin kunto ja sijoita se hyvin saataville kylmien ilmojen varalta.

7. Onko autosi lämmin aamulla

Huollon yhteydessä auton voi helposti varustaa talvea varten mukavammaksi ja turvallisemmaksi moottori-ja sisätilanlämmittimillä. Webaston avulla voit käynnistää auton ja pääset liikkeelle turvallisesti ja ympäristöystävällisesti, koska auton ikkunoissa ei ole jäätä eikä lunta ja moottori on lämmin.

Huollata auto talveavarten ammattilaisilla. Talvihuoltoon kuuluu:

  1. Jäähdytinnesteen pakkaskestävyys ja riittävyys
  2. Akun kunto ja generaattorin latausjännite
  3. Valojen toiminta
  4. Renkaiden kuntotarkastus ja paineet. Samalla myös jarrujen tarkastus.
  5. Pyyhkimen sulat ja lasinpesunesteet
  6. Lämmityslaitteen toiminta, termostaatin kunto
  7. Moottoriöljyn riittävyys
  8. Tarvittaessa öljynvaihto
  9. Ilmastoinnin kuntotarkastus, raitisilmasuodatin
  10. Moottorin apulaitteiden hihnojen ja letkujen tarkistus

Etsi tuotteita Autoluettelosta

Jaa tämä artikkeli: