Tuulilasi huurussa?

Webasto lämmittää ei huurtumista

Aamulla kolea sää ja auton huurtunut tuulilasi hidastavat liikkeelle lähtöä ja huonontavat näkyvyyttä. Kosteat talvet ovat lisääntyneet ja lisänneet autojen ikkunoiden huurtumista. Uusien autojen tekniikkakaan ei riitä estämään huurteen syntymistä ikkunoihin. Huurre ja jää pitää saada ikkunoista pois ennen liikkeelle lähtöä, sillä liikenneonnettomuuksien yleisin syy on kuljettajan tekemä havainnointivirhe.

Kahan vinkit huurteen ehkäisyyn ja poistoon:

1. Calix ja Webasto: Esilämmittäminen nopeuttaa sekä tuulilasin ulkopinnalta jään ja lumen sulamista ja huurtumista että sisäpuolista huurtumista. Kun ulkona on kylmempää kuin +5 astetta, sekä auton moottori että sisätila kannattaa lämmittää ennen liikkeelle lähtöä. Lisäksi lämmitys kannattaa laittaa päälle välittömästi. Jos auton käynnistää moottori kylmänä, ikkunalasin lämpiäminen on hitaampaa kuin esilämmitetyssä autossa.

2. Raitisilmasuodatin: Auton raitisilmasuodattimen vaihto ehkäise huurtumista. Likainen suodatin vaikeuttaa ilman kiertoa ajoneuvon sisällä ja huurruttaa auton lasit. Raitisilmasuodattimen vaihto on hyväksi myös puhtaamman sisäilman takaamiseksi. Suodatin kannattaakin vaihtaa aina huollon yhteydessä ja useammin tarvittaessa.

3. SONAX-jäänsulattaja: Huurretta voidaan poistaa myös tuulilasiin suihkutettavien kemikaalien avulla. SONAX-jäänsulattaja poistaa jään ja huurteen tuulilasista nopeasti. Se myös suojaa tuulilasia uudelleen jäätymiseltä ja huurtumiselta. Jäänsulattajaa on helppo ja vaivaton käyttää; sitä sumutetaan vain tuulilasille sekä pyyhkijänsulille ja annetaan hetken vaikuttaa.

4. Puhtaanapito: Omalla toiminnalla voi myös vaikuttaa auton lasien huurtumiseen. Mitä kuivempi auto, sitä vähemmän se huurtuu. Ikkunan sisäpuolinen huurtuminen lisääntyy, jos autoon pakkautuu paljon ihmisiä tai lemmikkieläimiä, joilla on märät tai lumiset vaatteet, sillä silloin ilmankosteus on auton sisällä suurempi. Ikkunat on myös hyvä pitää puhtaina, sillä lika sitoo kosteutta ja kosteus tiivistyy likaisiin kohtiin.

Lue lisää aiheesta: Varaudu kylmiin syysaamuihin -Calix-lämmittimen asennus puskuriin ilman reikiä

Lue lisää aiheesta: Kestävä maalipinnan suoja syys- ja talvikeleille

Lue lisää aiheesta: Esilämmitetty auto on turvallinen ja mukava

Jaa tämä artikkeli: