Tukeva laiteteline suojaa sekä älylaitetta että kuljettajaa

Erilaisista älylaitteista on tullut arkipäivää yhä useammassa ammatissa ja nykyään lähes jokainen autoa työkseen kuljettava tarvitsee tehtävään liittyvää tietokonetta, tablettia, älypuhelinta tai muuta elektronista laitetta.

Laadukas laiteteline ergonomisesti sijoitettuna suojelee sekä laitetta että kuljettajaa niin käytön aikana kuin onnettomuustilanteissakin. Kahan laajasta telinevalikoimasta löytyy sopivia kiinnitysratkaisuja niin älypuhelimille, tableteille kuin kannettaville tietokoneillekin.

Laiteteline helpottaa kuljettajan arkea ja lisää turvallisuutta

Vaikka erilaisten mobiililaitteiden käyttö ohjaamossa on lisääntynyt viime aikoina voimakkaasti, käytännössä missään ajoneuvossa ei ole niille valmiita kiinnitysjärjestelmiä. Kahan valikoimissa olevat RAM-, Zirkona-, Unisynk– ja Brodit -laitetelineet tarjoavat erilaisia laitteiden kiinnitysratkaisuja vastaamaan jatkuvasti kasvavaan kysyntään.

Varsinkin ammattilaisten käyttämät laitteet ja ohjelmistot ovat usein kalliita, ja niiden konfigurointiin on kulunut aikaa ja vaivaa. Huonosti kiinnitetyn laitteen hajoaminen voi merkitä kadonneita tietoja, isoja kuluja tai pakottaa jopa ajoneuvon ja/tai kuljettajan joksikin aikaa kokonaan sivuun tuottavasta työstä.

Vieläkin tärkeämpää on ergonomisesti ja hyvin kiinnitettyjen laitteiden merkitys kuljettajan terveydelle ja törmäystilanteissa jopa hengelle. Törmäystilanteessa kevyenkin laitteen, kuten iPadin, iskeytymispaino voi olla jopa lähemmäs sata kiloa. Irrallaan oleva älypuhelin tai tabletti voi aiheuttaa vaaratilanteita myös siksi, että kuljettaja joutuu kurottelemaan tai kumartelemaan esimerkiksi tarkistaessaan reittiä laitteen ruudulta. Kaikki ylimääräinen laitteiden perään kurkottelu vie kuljettajan keskittymisen hetkeksi pois tiestä, mikä voi aiheuttaa onnettomuustilanteita.

 

RAM-kiinnitysratkaisut kohteeseen kuin kohteeseen

Yhdysvaltalainen RAM-kiinnitystuotesarja rakentuu merialumiiniosista sekä tärinää ja iskuja vaimentavista kumisista kuulanivelistä. Valikoimaan kuuluu lähemmäs 2000 osakomponenttia, joita yhdistelemällä syntyy noin 5000 nimikkeen tuotevalikoima, eikä mikään estä rakentamasta osista täysin omia ja uniikkeja kokonaisuuksia. RAM-valikoimamme laajenee jatkuvasti kysynnän mukaan erilaisilla komponenteilla.

Komponenteilla on 5 kokoluokkaa (A–E), jotka määräytyvät kuulan läpimitan (14–86 mm) mukaan. Vastaavat kuormasuositukset ovat 0,1–9,1 kg. Kokoluokista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenkokoisille älypuhelimille ja tableteille.

 

 

 

 

Zirkona mahdollistaa liikkuvan toimiston

Ruotsalaisen Zirkonan tuotevalikoima rakentuu käyttötarkoituksiin mukautettavista telineistä ja modulaarisesta Zirkona Joiner System -kiinnitysjärjestelmästä. Zirkona on erikoistunut erityisesti kannettavan tietokoneen kiinnittämiseen raskaaseen kalustoon.

Joiner System –kiinnitysjärjestelmillä laitteiden kiinnitys voidaan toteuttaa jälkiä jättämättä sekä raskaaseen kalustoon että henkilöautoihin. Kevyiden ja kestävien alumiiniosien ansiosta käyttökohteita on helppo keksiä ajoneuvojen lisäksi kaikkialta, missä kannettava tietokone tai näyttö pitää kiinnittää tukevasti ja ergonomisesti.

 

 

 

Unisynk-telineet – helppo tapa kiinnittää puhelimesi

Ruotsissa suunniteltu ja valmistettu Unisynk-pidike soveltuu tavallisten ja suurten älypuhelinten sekä minitablettien ikkuna- ja kojelautakiinnitykseen. Kahden kiinnitystavan sekä laajan säädettävyyden ja kallistettavuuden ansiosta kaikki 104–168 mm kokoiset laitteet on mahdollista asentaa niin kuljettajan kuin etu- ja takamatkustajankin näkökenttään. Ikkunaan kiinnitettävä malli pysyy tukevasti paikallaan tehokkaalla imukupilla ja kojelautamalli vastaavasti mukana toimitettavilla tarroilla.

Unisynk-puhelintelineet ovat helppokäyttöisiä ja yksinkertaisia kiinnittää, joten ne sopivat mainiosti kuluttajakäyttöön. Telineen soveltuvuus laitteeseen on myös helppo tarkistaa paketin kyljessä olevan mitta-asteikon avulla.

 

Brodit – mallikohtainen, tukeva kiinnitys

Brodit-kiinnitysjärjestelmät koostuvat automallikohtaisesta kiinnityslevystä ja puhelinpidikkeestä. Kahan valikoimissa tällä hetkellä olevat Brodit-puhelintelineet ovat ensisijaisesti suunnattu ammattikäytössä oleviin pakettiautoihin. Automallikohtainen kiinnityslevy ja puhelinmallikohtainen pidike takaavat optimaalisen, tukevan kiinnityksen älypuhelimelle.

 

 

 

Kaikki telineet löytyvät Autoluettelosta.

Jaa tämä artikkeli: