Symbio ja DENSO yhdistävät voimansa: yhteinen innovaatiokeskus Espooseen

Teknologiayritys Symbio perustaa innovaatiokeskuksen Suomeen yhdessä maailman toiseksi suurimman autoteollisuuden komponenttivalmistajan, japanilaisen DENSO Corporationin kanssa. Keskus tulee Symbion Euroopan pääkonttorin tiloihin Espooseen. Sopimus innovaatiokeskuksen perustamisesta allekirjoitettiin 24.10.2017 ja keskuksen toiminnan on määrä alkaa vielä tämän vuoden puolella.

Yhteistyöllä uusia innovaatioita autoteollisuuteen

”Autoteollisuus käy läpi suuria muutoksia juuri nyt. Muun muassa sähköautot, itseohjautuvat autot ja uudet digitaaliset ajo- ja huoltopalvelut vaativat kehittyneempää tekoälyä ja uudenlaisia komponentteja. Ilmoitimme hiljattain myös tytäryhtiön perustamisesta Saksaan, jotta voimme paremmin vastata autoteollisuuden tarpeisiin. Tämä on hyvä mahdollisuus kehittää Espoon konttorimme ja DENSOn yhteistyötä, mutta myös saksalainen tytäryrityksemme hyötyy tästä”, sanoo Symbion toimitusjohtaja Arto Kuusinen.

Symbiolla on hyvät edellytykset kasvaa Euroopan markkinoilla ja tiivis yhteistyö suuren autoteollisuuden komponenttien valmistajan kanssa luo uusia mahdollisuuksia. Uuden innovaatiokeskuksen tavoitteena on yhdistää DENSOn johtava autoteollisuuden osaaminen Symbion kuluttajatuotteiden osaamiseen. DENSOn ja Symbion yhteistyöllä kehitetään liikkuvuuden tulevaisuutta niin, että siitä hyötyvät sekä autoilijat että yhteiskunta.

DENSOn ja Symbion työntekijät tulevat työskentelemään rinnakkain innovaatiokeskuksessa ja kehittävät yhdessä uusia konsepteja ja ratkaisuja autoteollisuuteen. Uutta innovaatiokeskusta varten Symbio palkkaa erityisesti konseptisuunnittelijoita ja ohjelmistoarkkitehteja.

Symbio tekee tulevaisuuden teknologiaa

Symbio on globaali teknologia-alan yritys, joka valmistaa asiakkailleen digitaalisia palveluja ja tuotteita. Symbion vahvuusalueita ovat automaatio ja robotisaatio. Yritys toimii ohjelmistokehityksen yhteistyökumppanina maailman johtaville teknologiayrityksille kuten Nokialle, Microsoftille, HP:lle, Ciscolle, Googlelle ja IBM:lle sekä auto- ja kuljetusteollisuudelle.

Symbion missio on rakentaa parempaa tulevaisuutta digitalisoituville yrityksille ja niissä työskenteleville ihmisille. Symbion Euroopan pääkonttori sijaitsee Espoossa ja työntekijöitä on noin 200. Symbion liikevaihto vuonna 2016 oli 19,3 miljoonaa euroa.

Lähde: Symbio

Tutustu Symbioon heidän kotisivuillaan.

Jaa tämä artikkeli: