Pakkasaamun pelastajat – SONAX pikalukkosula, jäänsulattaja ja kuminhoitoaine!

Nyt alkaisi pikkuhiljaa vaikuttaa siltä, että oikea talvi on saapunut viimein koko Suomeen. Puuterimainen pakkaslumi tekee maisemasta kauniin talvisen ja tuo valoa, mutta aiheuttaa autoilijalle monenlaisia pulmia. Kun pakkaset kiristyvät, alkavat autojen akut tyhjentyä, auton ovet ja lukot jäätyvät kiinni sekä pyyhkimensulat ja tuulilasi ovat kuhmuraisen jääpinnan peittämiä. Puhumattakaan auton kaivamisesta paksun lumipeitteen alta.

Saksalaisen SONAXin valikoimista löytyy muutama erittäin näppärä ja edullinen tuote helpottamaan jäätymisestä aiheutuvia ongelmia; pikalukkosula, jäänsulattaja ja kuminhoitoaine. Näiden tuotteiden lisäksi sinun tarvitsee vain huolehtia akkusi varaustasosta ja ottaa lumilapio kainaloon, niin pääset sutjakasti liikkeelle pakkasellakin.

SONAX Pikalukkosula avaa ja voitelee jäätyneet lukot

Moni autoilija on kyllä varautunut talveen ja hankkinut lukkosulan, mutta säilyttää sitä autossa. Auton sisällä oleva lukkosula ei paljon mieltä lämmitä, kun itse seisoo kiinnijäätyneen auton ulkopuolella. Kun auton lukot eivät aukea, turvautuu moni epätoivoisiin keinoihin lukkojen sulattamiseksi. Etenkin avaimen lämmittämistä sytkärillä ei voi missään nimessä suositella, sillä kuumentaminen heikentää avainta ja avain voi pahimmassa tapauksessa katketa.

SONAX Pikalukkosula on näppäränkokoinen pikkupullo, jota on helppo pitää esimerkiksi talvitakin taskussa siltä varalta, että auton lukot olisivat yllättäen jäätyneet kiinni. Pikalukkosula sulattaa jäätyneet lukot nopeasti ja suojaa lukkoja uudelleen jäätymiseltä. Tuote myös voitelee lukkopesät ja suojaa niitä haitalliselta korroosiolta.

SONAX Pikalukkosulaa kannattaa käyttää myös ennakoivasti lukkopesien voiteluun, sillä pesiin kertyy ajan myötä likaa ja kosteutta, mikä voi aiheuttaa korroosiota. Pahimmassa tapauksessa korroosio voi aiheuttaa sen, että autoon ei pääse enää avaimella ollenkaan.

SONAX De-Icer jäänsulattaja kirkastaa tuulilasin hetkessä

Talviautoilun yksi rasittavimmista puolista on auton tuulilasin raaputtaminen. Välillä jäätä voi olla paksukin kerros, jonka skrapaamiseen kuluu aikaa ja energiaa. Myös tuulilasinpyyhkimet voivat olla jään peittämät ja niiden sulattelu voi viedä aikaa.

Nopea ja hellävarainen ratkaisu tuulilasin kirkastamiseen ja pyyhkimien sulattamiseen on SONAXin nestemäinen jääkaavin. Sumuta vain SONAX De-Icer jäänsulattajaa jäiseen tuulilasiin sekä pyyhkimensulkiin ja anna aineen hetki vaikuttaa. Jäänsulattajalla saat kirkkaat ikkunat hetkessä ja käsittely myös suojaa ikkunaa uudelleen jäätymiseltä.

SONAX Kuminhoitoaine ehkäisee ovien kiinnijäätymistä

Auton ovet jäätyvät pakkasella herkästi kiinni, mikäli ovien tiivisteiden väliin on jäänyt vähänkin kosteutta. Etenkin auton pesun yhteydessä tiivisteet tulee kuivata tarkasti ja kuivauksen jälkeen ne on hyvä käsitellä SONAX Kuminhoitoaineella.

SONAX Kuminhoitoaine hoitaa tiivisteitä pitäen ne joustavina ja pehmeinä. Kuminhoitoaineella varmistat, että auton ovet aukeavat helposti myös pesun jälkeisenä pakkasaamuna. SONAX Kumihoitoaine on myös erittäin helppokäyttöinen: pakkaus istuu hyvin käteen ja pullon suuttimessa olevalla sienellä aineen levitys käy siististi ja nopeasti. Ovien tiivisteet on suositeltavaa käsitellä aineella muutaman kerran talvikauden aikana sekä aina pesun jälkeen.

 

Lue lisää auton talvipesuun suositeltavista tuotteista.

Jaa tämä artikkeli: