Sachs -iskarikampanja alkaa!

Renkaiden vaihdon yhteydessä on hyvä tarkaastuttaa iskunvaimentimien kunto. Kevät kampanjaan kuuluvissa asennuspisteissä uudet iskunvaimentimet asennetaan kiinteään asennushintaan 99,- /pari. Asennushinta ei sisällä iskunvaimentimia tai mahdolliset lisätöitä, joita voivat olla esim. kiinniruostuneet tai rikkoontuneet pultitit.

sachsJousien vaihtotarve havaitaan usein vasta kun katsastuksessa havaitaan katkennut jousi. Viallinen tai huonokuntoinen iskunvaimennin on kuitenkin turvallisuusriski, sillä jos rengas ei pysy kunnolla kiinni tiessä, se ei myöskään reagoi jarrutukseen.

Iskunvaimentajien toimimattomuus vaikuttaa suoraan myös renkaiden epätasaiseen kulumiseen sekä aiheuttaa vahinkoa pakoputken osille ja jousitukselle. Jousien käyttöikä kulkee käsikädessä iskunvaimentimien kanssa. Huonokuntoiset jouset kuluttavat iskunvaimentimet nopeasti loppuun ja päinvastoin. Siksi suosittelemme, että iskunvaimentimet vaihdetaan viimeistään, kun autolla on ajettu 100 000 kilometriä.

Iskuvaimentimien vaihdoin yhteydessä on syytä samalla tarkistaa niiden liittyvien kumiheloja, laakeroirointien ja suojakumien kunto. Kuluneet ja rikkoontuneet on syytä vaihtaa samalla, kun auto muutenkin työn alla. Näin tulee säästöä asennuskustannuksissa, ja remonttia ei tarvitse tehdä heti uudelleen.

Mistä tiedän, että iskunvaimentimet tulee vaihtaa?

Autosi muuttaa herkästi ajosuuntaa ja lähtee helposti sivuluisuun, renkaat kuluvat epätasaisesti ja silmämääräisissä tarkasteluissa olet havainnut runsaasti vuotoja. Jousitus lyö pohjaan ajaessasi epätasaisella alustalla ja ohjattavuus kärsii. Jos tämä kuulostaa tutulta ja olet päätellyt, ettei autosi suoranainen hypähtely johdu ajamisen riemusta, on viimeistään aika vaihtaa iskunvaimentajat. Voit testata iskunvaimentimia myös ajamalla hitaasti samalla jarrua pumpaten. Jos auton korin heilahtelu voimistuu, iskunvaimentimet vaativat uusimista.

Osallistu kilpailuun ja voita uuden karhea Jopo!

 

Jaa tämä artikkeli: