R1234yf -kylmäaine AC-huolloissa pian arkipäivää

Suomessa on tänään arviolta 200 000 autoa, joiden ilmastointilaitteessa on käytetty uutta R1234yf-kylmäainetta. Vanhimmissa niissä takuuaika on juuri päättymässä, ja autoja aletaan huoltaa merkkikorjaamoiden ulkopuolella. Kesän helteet ovat koetelleet ajoneuvojen ilmastointilaitteita ja huoltopaikoissa on riittänyt kuhinaa. Uudet Wigam-huoltolaitteet soveltuvat myös uudelle R1234yf-kylmäaineelle.

Wigam Piccola 3 Variant

Soveltuu sellaisenaan sekä perinteiselle R134a- että uudelle R1234yf-kylmäaineelle. Se on todellinen ”entry”-malli korjaamoille, jotka haluavat huoltaa niin vanhojen kuin uusienkin autojen ilmastoinnin. Kompaktina se on näppärä niin hallissa, kuin kentälläkin, ja huoltoautokäyttöä varten laitteessa on lisäksi LLS (Locking Less System), minkä ansiosta kylmäainevaakaa ei tarvitse lukita kuljetuksen ajaksi. Kylmäainesäiliön kapasiteetti on 10 kg ja tulostin vakiovaruste.

Wigam X-Treme

Tehty sekä korjaamo- että huoltoautokäyttöön LLS:n ja erittäin robustin, metallikuorisen rakenteensa ansiosta. Laitteen erikoisaluetta ovat kylmäkuljetusajoneuvot, sillä se soveltuu R134a:n lisäksi erityisesti niissä käytetyille kylmäaineille R404a, R407c ja R452a. X-Tremen oma kylmäainesäiliö on 20 kg, ja kolmitieventtiilin ansiosta ainetta voidaan talteenottaa myös ulkoiseen säiliöön. Tulostin on vakiovaruste.

Wigam 200-4-A ja 200-4-Variant

200-4-sarjan laitteiden erikoisominaisuus on sähköä eristävää kompressoriöljyä käyttävien hybridiautojen huollon mahdollistava sisäinen Auto-Clean-puhdistusjärjestelmä. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat mm. 10 kg kylmäainesäiliö, PAG- ja POE-öljyjen sekä UV-väriaineen automaattinen lisäys, 7″ selkeä näyttö sekä tulostin vakiovarusteena. A-malli soveltuu vain 1234yf-kylmäaineelle, Variant myös R134a:lle.

Wigam 150 HP

Erityisesti busseille, junille ja muulle raskaalle kalustolle sekä kylmäkuljetusajoneuvoille tarkoitettu 150 HP täyttää vaativan SAE J-2788 -standardin ja soveltuu kylmäaineille R134a, R404a ja R407c. Laitteessa on suuri 40 kg kylmäainesäiliö sekä erittäin tehokas 1 000 g/min talteenottokompressori ja 180 l/min tyhjiöpumppu. Kokonaisuuden viimeistelevät SD-kortilla päivitettävä tietokanta ja tulostin.

Ilmastointihuoltolaitteet ja -tarvikkeet löytyvät Autoluettelosta.

Jaa tämä artikkeli: