Laadukas jarruneste on jarrujärjestelmän ydin

Jarrulevyt, -satulat, -palat ja jarrun pääsylinterit ovat jarrujärjestelmän neljä keskeisintä osaa. Järjestelmä ei kuitenkaan toimi ilman jarrunestettä, joka välittää voiman polkimelta jarruille ja mahdollistaa siten jarrutustapahtuman renkaiden ja tien välillä.

Jarruneste suositellaan vaihdettavaksi noin kahden vuoden välein. Jarruneste on vaihdettava, kun se on muuttunut alkuperäisestä, läpikuultavasta nesteestä sameaksi mustaksi. Myös nesteen määrää on syytä pitää silmällä. Jos nesteen määrä on vähentynyt, on järjestelmässä todennäköisesti vuoto, joka vaatii korjausta.

Jarruneste imee ajan kuluessa itseensä ulkoilman kosteutta, mikä aiheuttaa jarrunesteen kiehumispisteen laskemisen ja lisää korroosiota jarrujärjestelmässä. Alentuneen kiehumispisteen johdosta järjestelmään pääsee muodostumaan höyrykuplia, jotka alentavat jarrutustehoa. Kun jarruneste vaihdetaan säännöllisesti, saadaan nesteeseen imeytynyt vesi pois järjestelmästä ja jarrut pysyvät hyvässä kunnossa.

Korkealaatuiset Brembo-jarrunesteet

Valikoimissamme olevien Brembo Premium -jarrunesteiden kiehumispiste on korkeampi kuin monilla perusnesteillä, joten ne suojaavat jarrujärjestelmää tehokkaasti höyrykuplien muodostumiselta ja takaavat hyvän jarrutustehon myös alhaisissa lämpötiloissa. Brembo-jarrunesteet estävät myös korroosiota ja niiden kemiallis-fysikaaliset ominaisuudet pysyvät pitkään muuttumattomina käyttökohteessa. Näiden tekijöiden vuoksi Brembon jarruneste säilyttää toimivuutensa pitkään.

Brembo Premium -tuotevalikoimastamme löytyy DOT 4, DOT 4 LV ja DOT 5.1 -laatuisia jarrunesteitä.

 

 

 

DOT 4

Brembon DOT 4 -laadun nesteellä on erittäin korkea kiehumispiste ja alhainen viskositeetti. Sopii myös ABS:llä varustetuille ajoneuvoille.

– Kuivakiehumispiste: 260 °C
– Märkäkiehumispiste: 165 °C
– Saatavilla 0,5 litran, 1 litran ja 5 litran pakkauksissa

DOT 4, Low Viscosity

Alhaisemman viskositeetin DOT 4 -laatuista jarrunestettä suositellaan uusimman sukupolven ajoneuvoille, jotka on varustettu elektronisilla jarru- ja vakausjärjestelmillä kuten ABS, ESP, ASR, TCS ja EBD. Jarrunesteelle tyypillistä on erittäin alhainen viskositeetti.

– Kuivakiehumispiste: 260 °C
– Märkäkiehumispiste: 170 °C
– Saatavilla 1 litran ja 5 litran pakkauksissa

DOT 5.1

DOT 5.1 –jarruneste kestää erinomaisesti korkeita lämpötiloja ja sillä on erittäin hyvä viskositeettiarvo. Nestettä suositellaan erittäin suorituskykyisille ajoneuvoille, mukaan lukien ABS:llä varustetut autot.

– Kuivakiehumispiste: 260 °C
– Märkäkiehumispiste: 180 °C
– Saatavilla 0,5 litran ja 1 litran pakkauksissa

Brembo Premium Brake Fluid -sarjan jarrutusnesteet ylittävät jarrunesteluokille asetetut laatustandardit, joten nesteet pitävät jarrujärjestelmän hyvässä kunnossa ja takaavat turvallisen jarrutuksen.

Brembon jarrunestevalikoiman löydät Autoluettelosta.

Jaa tämä artikkeli: