Calix JM SM 2016 raportti

Jmkk

Sadekaan ei haitannut menoa, kun jokamiesluokka sai uuden Suomen mestarin. Joutsan Josemorassa ajetun yleisen luokan Calix JM-SM-kilpailun voittoon ajoi Pihtiputaan UA:n 37-vuotias Petri Laitinen. Hän otti kesäkuussa myös jokamiesluokan etuveto- ja kardaaniautojen mestaruuden. Nyt ajokkina oli tutumpi takamoottorinen Fiat.

– Huima tunne! Kauan tätä on metsästetty. Olen joitakin kertoja ollut SM-mitaleilla, mutta tämä kirkkain on vielä puuttunut. Nyt se tuli, vaikka ennen A-finaalia hiukan jännitti. Tauolla sade kasteli radan, enkä ollut testannut autoa märällä ollenkaan. Mutta niin vain se lähti hienosti paikaltaan ja pääsin ajamaan melko rauhassa finaalin loppuun asti.

Hopeaa otti moninkertainen SM-kultamitalisti, Pohjois-Hämeen UA:n Antti Harju.

– Jäin lähtökiihdytyksessä hiukan Petrille, kun alkoivat takapyörät sutia. Juna oli jo mennyt, ja tärkeintä oli varmistaa kakkossija. Katselin koko ajan peiliin, tiesin että takana tuleePerälän Juha. Kun täällä ajettiin vuonna 2013, olin silloinkin kakkonen ja Juha voitti.

Kauhajoen UA:n Perälä oli nyt kolmas.1_palkinto

– Finaalin lähtö meni ihan pipariksi. Mutta sain sieltä noustua kolmostilalle. Taakse tuli uhkaaja, joka kerkisi jo osuakin auton takapäähän. Mutta ohitse en Oskari Römaniapäästänyt.

Röman oli neljäs ja viime vuoden mestari Vesannon Teppo Puttonen viides. Hän haki A-finaaliin vauhtia B-finaalin voitolla.

Kilpailun markkinoinnista vastannut Tapio Tuominen oli melko tyytyväinen yleisömäärään.

– Sunnuntai näytti pahalta sääennusteissa, se jätti osan yleisöstä kotiin.

Jaa tämä artikkeli: