Maskinsuoja auttaa moottorin lämmittämisessä

tehoalammitykseen

Auton ilmanottosäleikön peittävä merkkikohtainen maskipeitto auttaa pitämään auton moottoria lämpimänä. Sula-aikana maskipeitto estää suolakuran lentämistä moottoritilaan. Tammer-Suojalla on auton keulalle asennettavia maskinsuojia, jotka tukkivat suuren osan kylmän ilman pääsystä jäähdyttimelle. Myös kohtalaisen yleiset huohotinjärjestelmien jäätymiset saattavat vähentyä kun moottoritila on kokonaisuudessaan lämpimämpi. Maskipeittona ei kannata käyttää itse leikattua pahvisuojaa, vaan juuri kyseiselle autolle tarkoitettua mallia. Merkkikohtaisissa suojissa on huomioitu erilaisten tunnistimien ja tutkien sijainnit. Niiden peittäminen kotikutoisilla suojilla voi sotkea eri järjestelmien toimintaa.

Merkkikohtaiset maskisuojat peittävät automallista riippuen jäähdyttäjän säleikön ja/tai etupuskurin ilmanottoaukot.  Suomessa valmistettua TAMMERS-maskisuojaa suositellaan käytettävän autoissa ulkolämpötilan laskiessa +5 asteeseen tai sen alle.

MASKISUOJAN HYÖDYT

  • Nopeuttaa moottorin normaalin käyttölämpötilan saavuttamista
  • Auttaa ylläpitämään moottorin normaalia käyttölämpötilaa
  • Estää suoran ajoviiman ja lumen pääsemisen moottoritilaan
  • Vähentää huohotinputken jäätymisen mahdollisuutta
  • Alentaa polttoaineen kulutusta
  • Vähentää päästöjä
  • Pidentää moottorin elinikää

Kahan valikoimiin saapuu myös uusi puolipeitemalli maastoautoihin. Silikoni ja polyuretaani pinnoitettu kangas suojaa joka säällä ja pysyy paikoillaan tuulessa. Pakkasen kestävä kangas on kooltaan 255cm leveä ja 410 cm pitkä. Se on sopiva lähes kaikkiin SUV-mallisiin autoihin. Peitteen valmistaa myös Tammer-Suoja Oy,  joka on erikoistunut ajoneuvojen istuinsuojien ja peitteiden suunnitteluun ja valmistukseen.

Lue lisää Tammer-suojan kotisivuilta

Lue lisää Kuningaskuluttaja -ohjelman artikkelista (lähde Yle.fi/kuningaskuluttaja)

Lähde: Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen http://www.iltalehti.fi/autot/2016010720925204_au.shtml

 

 

Jaa tämä artikkeli: